10 March 2006

Satanismul in muzica rock

(Acesta este un referat scris de mine pentru ora de religie - enjoy)

Acest referat este un contra-argument asupra unui articol aflat pe un site ortodox oficial. Voi incerca sa dovedesc cum biserica din nou nu are habar despre ce vorbeste. Acest articol poate fi gasit la adresa: www.sfaturiortodoxe.ro/_muzicarock.htm


O sa incep prin a da cel mai simplu exemplu de propaganda. La inceputul articolului avem prezentat un “anume nenea” care pe vremuri era pe drumul cel rau, dar acum s-a “redresat” deoarece a privit inspre lumina. Sa citim introducerea:


Buna ziua, mă cheamă Andrei, ceea ce vreau să fac este să vă împărtăsesc câteva din experientele mele anterioare despre formatii, despre muzică si despre motivele care m-au făcut să mă hotărăsc să le părăsesc pe toate si să încep o nouă viată . Scopul acestui film este cercetarea puterii tainice a muzicii si mai ales a rock-ului . Mai întâi vreau să-l vedeti în întregime cu atentie , deoarece contine lucruri care mai mult sau mai putin ne interesează pe toti.

Muzica rock a fost cea mai mare experientă a vietii mele, mă atragea gloria starurilor rock si viata lor fermecătoare.



Cu cât trecea timpul, toate acestea mă uimeau. Am început să dau mai putină atentie învataturii si mai multă atentie la ce îmi spuneau starurile muzicii rock, pe care îi vedeam ca pe niste dumnezei.



Telul meu era să ajung si eu la nivelul lor. Am început să gândesc, să imit, sa trăiesc cele spuse de ei si filozofiile lor, fară să-mi pese de ce-mi spuneau părintii mei, rudele si prietenii mei.


Adica cat de idiot trebuie sa fi incat sa te lasi atras de “gloria starurilor rock si viata lor fermecatoare” ? Si cat de idiot trebuie sa fi incat sa privesti niste muzicieni ca pe niste dumnezei ? Eventual da, poti sa apreciezi un bun muzician si sa incerci sa-i inveti tehnicile… acum depinde la ce instrument canta. Prin aceasta introducere noi trebuie sa deducem ca nenea Andrei este un bun cunoscator al muzici rock. Oricum, sa zicem ca acest nenea Andrei era un idiot pe vremuri, dar acum s-a desteptat… Oare?

Dupa aceasta scurta introducere autorul articolului deviaza de la subiect (muzica rock) incepand cu o prezentare despre Hristos, craciun si multe multe alte lucruri total in afara subiectului. De fapt autorul incearca sa impresioneze:


Filozoful antic Platon credea ca fiecare schimbare a tonurilor muzicale are influenta directa asupra spiritului si a moralei. Aristotel credea atât de mult în puterea muzicii, încât era de parere ca toata muzica tinerilor trebuie controlata de legile statului.


Dar partea comica deabea acum incepe:


Având în fata ochilor toate acestea, sa cercetam putin radacinile rock-ului. Putini sunt cei ce stiu ca originile acestei muzici trebuie cautate în adâncurile junglei africane. Când vânzatorii de sclavi , au adus în 1619, primii sclavi în America, nu au adus numai trupuri omenesti pentru vânzare, cum au crezut ei , ci si obiceiurile, datinile si mai ales muzica lor, o muzică ceremonială a vechilor religii africane, a cărei putere îsi afla izvorul în ritmul hipnotic care te duce în stare de transă. În aceste religii, pe care sclavii le-au practicat si în America, magii si preotii păgâni ai idolilor si ai cultului Voodoo, chemau ,folosind si jertfe de animale , pe duhorile necurate (adică pe demoni), care veneau imediat la ceremoniile lor satanice.


Sa inteleg ca muzica rock provine “din adancurile junglei africane”. De fapt in acest pasaj autorul incearca sa bage in aceasi oala rock-ul cu: jungla, voodoo, magii, preoti pagani, ceremonii satanice. Lucru aberant. Atat de aberant incat nici macar un contra-argument nu exista.


Cunoscutul cântăret Jimmz Hendrix a avut un baterist originar din Uganda -Africa, al cărui tată se ocupa cu Voodoo si magie. Acest baterist era uimit de ritmul si miscările Voodoo folosite de Hendrix, care semănau cu cele folosite de tatăl său. Mike, solist al formatiei Fleetwood Mac, ca si alte staruri ale rock-ului, a călătorit în adâncurile junglei africane, pentru a învăta ritmurile Voodoo si a-si îmbogăti sunetul muzicii sale.


Un alt lucru total aberant. De unde stie autorul ca tatal bateristului lui Jimi Hendrix practica ritualuri voodoo si magie ? Si ce legatura ar avea asta cu muzica fiului sau ? Si un lucru mai rau, ce conteaza de unde era originar bateristul ? Hmm…cam prea trage fragmentul asta la rasism. Apoi, formatia Fleetwood Mac nu a avut nici un solist pe nume Mike. Eventual bateristul care se numea Mick. Si apoi asta e un alt lucru aberant. Ce dovada are nenea Andrei ca “Mike” a fost “in adancurile junglei africane” ? Si daca a fost, inseamna ca a fost pentru a invata “ritmurile Voodoo” ?


In continuare autorul ne prezinta niste asemanari intre “rockari” si “africani”. In aceasta poza observam niste punkeri. Da, frizurile si imbracamintea lor par a fi “ciudate si nu-prea-normale”, dar pentru un cunoscator, sa faci un punker satanist e cea mai mare aberatie. Intre satanist si anarhist e o diferenta. A…da, ca nu cred in Dumnezeu e adevarat, dar nu poti sa zici ca cine nu crede in Dumnezeu e satanist. Sau cam asta cred ca e ideea autorului…si a bisericii in general. Tu nu esti cu Dumnezeu inseamna ca ai o viata mizerabila, nefericita, iar daca mai adaugi o frizura ciudata, o haina neagra, automat esti satanist.

#


Până si tinuta lor arată că sunt influentati de acelasi duh, care a influentat si miscările africane originare. Dar vă rog să nu mă judcati gresit, nu sunt rasist. Vreau doar să întelegeti si să admiteti că există numeroase asemănări între ele, acelasi gen de muzică , acelasi ritm, aceeasi tinută, aceleasi miscări maniace si spasmodice, aceleasi strigăte, s.a.


Asemanari ? Ce asemanari ? Ritmul ? Faptul ca in rock se folosesc tobele ? Asta dovedeste ca rock-ul provine din “Adancurile junglei africane” ? Nu prea cred ca e un argument prea bun.


Când primul star rock, Elvis Presley , a apărut la televiziune , miscările lui au scandalizat lumea. I s-a îngăduit să apară numai de la mijloc în sus. Cu mentalitatea noastră actuală , acestea ni se par cu totul ridicole. Imaginati-vă că părintii tinerilor de astăzi să găsească miscările lui Elvis scandaloase. Este într-adevăr ridicol dar aceasta a fost părerea oamenilor de atunci. La fel si cu Beatles. Când au apărut prima dată , lungimea părului lor a fost considerată ca o mare jignire, în timp ce pentru noi , astăzi par niste îngerasi. Astfel vedem cum , treptat , lumea începe să accepte lucruri care în trecut i se păreau scandaloase. Si acesta este un stil de a actiona al satanei, treptat, treptat, pentru ca noi să nu ne putem da seama ce se întâmplă în realitate. Astăzi am ajuns la un asemenea grad de tolerantă, încât nu mai suntem scandalizati nici măcar de formatiile care-l slăvesc fătis pe satan.


Un alt lucru total aberant. Miscarile pe care Elvis le facea nu il fac satanist. Daca da mai putin mai mult din picior inseamna ca e satanist ? Aberant. Daca gandim putin logic, parintii din ziua de azi, erau tineri pe vremea lui Elvis, oare nu tot “acei tineri” il ascultau ? La fel si cu Beatles ? Asta e o si mai mare aberatie. Da, aveau par lung. Daca apare ceva ce “nu e normal pentru biserica” (adica parul lung), inseamna ca sunt satanisti. Inca odata teoria mea se dovedeste. (teoria mea find: Ce nu place bisericii e automat lucru satanist).


Apoi autorul ne prezinta niste “semne” pe care unele formatii le folosesc. Da, sunt formatii care folosesc steaua cu 5 colturi. Da, sunt formatii care mai au pe coperta unui album cate un cap de schelet sau alte chestii, dar asta nu inseamna ca sunt satanisti. Da, exista formatii sataniste. Dar aceste formatii nu sunt cunoscute publicului larg. Nu sunt date pe posturile de televiziune, si nu sunt formatii care tind sa-si faca reclama. Repet: Un cap de schelet, o lumanare, un “text” mai in sange, un zombie nu inseamna ca formatia e satanista.


Led Zeppelin au un cântec care este socotit ca cel mai popular din muzica rock: "Scară către cer" (Stairway to heaven). Un vers al lor aminteste de zeul Pan , cu numele de Pipper (flautist - care cantă din flaut) si sună astfel: " Mintea ta fredonează fără încetare si fără să stii , flautistul te cheamă să-l urmezi. "



Din nefericire , tinerii din ziua de astăzi ascultă sfatul celor de la Led Zeppelin si , prin muzica rock păsesc pe drumul spre iad, urmându-l pe Pan, care după cum am văzut îl simbolizează pe satana.


In primul rand corect e “Piper” nu “Pipper”. In al 2-lea rand, pipers a aparut dupa ce Robert Plant citise “The Magic Arts in Celtic Britain” de Lewis Spence. Carte despre traditile celtilor, nici decum nu se refera la zeul Pan asa cum autorul zice. Sa intelegem ca nenea Andrei sufera si de stare avansata de paranoia. Bine, am lamurit si problema asta. Led Zeppelin sunt satanisti.


Trecem acum la “semnul diavolului”. Semn pe care toti rockarii, pardon…pe care toti satanistii il fac.


##

Nenea Andrei spune ca acest semn provine de la Anton LaVey. Fals! Acest semn exista in italia sub numele de “Corna” (coarne in romana). Acest semn daca era folosit in spatele unui barbat, simboliza ca nevasta acelui barbat il inseala. Deseor acest semn este folosit ca si o gluma. “Hook 'em Horns”, adica tot acest semn este folosit de Universitatea din Austin, Texas in meciurile de fotbal american. Sau ca un simplu salut. Daca Anton LaVey a preluat acest gest, nu inseamna ca toti care il folosesc sunt satanisti. In rock acest semn inseamna “Rock on”. Este echivalentul aplauzelor.


Acest simbol al satanei are o foarte mare răspândire între fanii rockului. Nu există însă nici o îndoială , că doar putini din cei care fac acest semn cu mâna lor cunosc si semnificatia lui. Ce păcat!


Pacat ca nici nenea Andrei nu stie totul. Tot Andrei mai spune:

#

Acest simbol al fulgerului face parte din simbolurile mistice si reprezintă pe zeul Thor (=satana) . În Evanghelie Hristos spune:" Am văzut pe satana ca un fulger căzând din cer. (Luca 10,18) ". Multe formatii ca AC/DC , Black Sabbath , Kiss folosesc acest simbol al fulgerului.



O alta aberatie. Da, e un fulger. Da, poate fi semnul zeului Thor. Dar de ce Thor = Satana ? Daca in mitologia nordica Thor era zeul fulgerului, inseamna ca in religia ortodoxa, orice alti zei din orice mitologie reprezinta pe satana ? Ar trebui respectata credinta fiecarui popor. Sau ortodoxii sunt prea egoisti ? Da, nu crezi in mitologia lor, dar trebuie sa respecti. Iarasi imi da dreptate teoria mea.



Este oare o simplă coincidentă faptul că organizatia SS a lui Hitler avea ca simbol acelasi semn al fulgerului?



Nu era coincidenta. De fapt semnul SS provine de la “Sig rune”. (mai multe detalii aici: (http://en.wikipedia.org/wiki/Armanen_runes)



Însă cea mai mare batjocorire a Crucii se găseste în acest simbol. Cei mai multi dintre noi îl consideră ca fiind emblema păcii, dar dacă studiem cu atentie provenienta lui , vom descoperi ceva cu totul opus. Să vedem acum cum se obtine acest semn: cum am spus , răsturnarea Crucii este totuna cu necinstirea ei, iar atunci când îi rupi cele două brate si o inconjuri cu un cerc magic (cunoscut in lumea magiei), atunci crucea aste cu totul batjocorită, formând asa numita emblemă a păcii.

#####

Fals! Inca o dovada a boli suferite de nenea Andrei (paranoia). Simbolul pacii a aparut la data de 21 Februarie 1958 find creat de Gerald Holtom. El find numit “Peace Simbol” (simbolul pacii) sau “CND Peace Symbol”. CND vine de la “Campaign for Nuclear Disarmament” (campania pentru dezarmarea nucleara). Simbolul reprezinta o combinatie dintre semnalele de semafor N si D. (Nuclear Disarmament)

#

#

Potrivit Sfintei Scripturi , o altă manifestare specifică oamenilor demonizati sunt strigătele puternice. Iată o relatare a întâlnirii unui demonizat cu Iisus Hristos : " Si văzând pe Iisus , strigând , a căzut înaintea Lui si cu glas mare a zis: Ce ai cu mine , Iisuse, Fiul lui Dumnezeu Celui Preaînalt? " ( Luca 8,28). În alt loc este scris:" Si era în sinagoga lor un om cu duh necurat, care striga tare"(Marcu, 1,23). Să comparăm acum strigătele demonizatiilor cu strigătele cântăretilor rock.



Sa inteleg ca tenorii/sopranele sunt…satanisti ? De cand vocea iti reprezinta religia ? E adevarat ca multe formatii nu folosesc o voce normala. Unele din tre ele folosint fie zbieraturi, fie o voce foarte groasa. Dar asta nu simbolizeza nimic, chiar daca versurile nu se prea inteleg!



Aici putem vedea o imagine dintr-o slujbă de exorcizare săvârsită de un preot. Demonizatii în afară de strigăte puternice , obisnuiesc să facă si gesturi furioase spasmodice. Priviti cu atentie asemănarea cu muzica rock!



Nici nu mai are rost sa pun imaginea deoarece ideea e absurda.



Formatia IRON MAIDEN a scos un album cu titlul "Numărul fiarei".



Si ? A…da. Sunt satanisti. Nu. Nu sunt. Daca exista o melodie, un album, o coperta de album, sau orice altceva care poate simboliza ceva negativ pentru biserica, asta nu inseamna ca acel album e satanist, sau acea formatie e satanista. Sau faptul ca un membru dintr-o formatie poarta un tricou cu numarul 666 iarasi nu simbolizeza ca e satanist. Sunt mari diferente care trebuie facute.



Muzica rock este împărtită în mai multe ramuri. Până acum am vorbit numai de cele cu caracter satanic fătis. Unii cred că prin evitarea acestui gen de rock si limitarea numai la genurile mai linistite sau mai sigure, nu sunt influentati în rău. Îmi dati voie însă să vă spun ceva?



Fals. Pana acum nu sa vorbit despre nici o formatie cu caracter satanic. Nici macar un exemplu bun nu s-a dat. Si na…trebuie sa-i dam voie sa mai zica ceva...deoarece partile si mai comice deabia acum incep.



Dar cea mai mare minciună si cea mai mare amăgire o reprezintă muzica rock care se autodeclară crestină . Artistii care amestecă crestinismul cu rock-ul si castitatea cu dragostea trupească, se prezintă drept exemple demne de urmat pentru discipolii lor. După ei poti crede în Dumnezeu si în acelasi timp poti pierde vremea cu această muzică. Iată ce ne sfătuieste Alice Cooper :"Dimineata în biserică, iar seara rock'n'roll". Dar Hristos ne spune : "Nimeni nu poate să slujească la doi domni, căci sau pe unul îl va urî si pe celălalt îl va iubi, sau de unul se va lipi si pe celălalt îl va dispretui; nu puteti sluji lui Dumnezeu si lui mamona"(Matei 6,24)



E totusi comic ca exista genul “Christian Rock” (rock crestin). Sau poate chiar “Gospel”. Asta e una din marile probleme are articolului. ROCK-ul are o multime de sub-genuri. Si ce e grav e ca autorul generalizeaza. Cum am mai spus…exista formatii mai sataniste, dar asta nu inseamna ca tot rock-ul e satanist. In general rock-ul se caracterizeaza prin intrumente. Chitara, Chitara Bass, Tobe. Acestea find instrumentele principale. Alt gen care mai foloseste aceste instrumente mai este si Jazz-ul, dar acesta foloseste alt ritm si in general un saxofon, flaut, etc. Acel vers pe care autorul il arata ”Dimineata in biserica, iar seara rock’n’roll” nu dovedeste ca Alice Cooper se “proclama” crestin. Sau ca formatia lui e crestina. Daca stam sa analizam putin textul, se specifica… Dimineata IN biseria, iar seara rock’n’roll. Daca luam exemplul din biblie dat de autor, Matei 6,24, “Nimeni nu poate să slujească la doi domni, căci sau pe unul îl va urî si pe celălalt îl va iubi, sau de unul se va lipi si pe celălalt îl va dispretui; nu puteti sluji lui Dumnezeu si lui mamona”, ar trebui sa intelegem ca acel text specifica ca noi dimineata il slujim pe dumnezeu, iar seara slujim rock’n’roll-ul ? Fals. Asta crede autorul. Dar daca stam sa gandim putin logic si normal, ce intelegem ? Ca dimineata mergem la biserica, si eventual, seara ascultam rock. Nu vad problema.



Nu cu multă vreme în urmă, în domeniul rock-ului a apărut un nou gen muzical care provine, de asemenea, de la negrii africani si cunoaste o mai mare răspândire: rap house . Această nouă muzică nu este decât o înfătisare politicoasă a Voodoo-ului , bazat pe puternice ritmuri hipnotice de transă, ce produc in suflet dorinte trupesti. Foarte des textul ei cuprinde un vocabular murdar, injurios.



Dar cel mai comic e cand aud acest cuvant… VOODOO. Acest nou gen, rap house nu are legatura cu rock-ul, si nici macar cu satanismul. Problema autorului e ca RAP-ul provine de la negri. E clar ca autorul e rasist. In plus, chiar daca textul cuprinde vocabular injurios si murdar, tot nu inseamna ca e satanist. Ca nu place bisericii ? Aia e cu totul alta poveste, dar nu e satanist. Si din nou teoria mea….Ce nu place bisericii…e satanist.



Un mare prooroc al Ortodoxiei , sfântul Cosma al Etoilei, care a trăit în urmă cu 200 de ani a profetit lucruri de necrezut, care se împlinesc , însă în zilele noastre: că bărbatii vor arăta ca femeile, iar femeile ca bărbatii. Priviti acum câtiva bărbati a-i rock-ului!

###

Si acum câteva femei!

###


De fapt nu prea conteaza pozele sau calitatea lor. Conteaza ca acum omul nu mai e asa primitiv, si are dreptul la libera exprimare. Daca el vrea sa-si lase plete, isi lasa. Daca vrea sa se tunda scurt se tunde. Acesta este un alt lucru pe care articolul il incalca. Dreptul al libera exprimare. Totusi eu nu vad problema cu barbatii care au plete? In primul rand barbatii au inceput sa se tunda in urma cu 100-200 ani (n-am chef sa caut cand sa inventat foarfeca). Oricum ideea e ca prin era medievala, mai toti barbatii aveau plete:

#

Recunoasteti peltosul din imagine ? Nu, nu este Isus. Este unul dintre cei mai mari rockari care au trait vreodata. Putina ironie nu strica.



Plecând de la experienta mea personală si privind în urmă, pot afirma că, constiinta a milioane de oameni este cu desăvârsire subjugată prin muzica rock. Gândindu-mă la trecutul meu , îmi amintesc că eram atât de împătimit de muzică , încât nu trecea nici măcar o zi fără să ascult discurile mele.

Să ascultăm acum un jurnalist al rock-ului , care afirmă că : " Dacă Elvis ar fi fost Dumnezeu , Beatles ar fi fost Hristos".




Da, si eu ascult muzica mai tot timpul. E un lucru rau ? Acel jurnalist facea o ironie la cat de bun a fost Elvis si cat de grozavi au fost Beatles. E o simpla comparatie.



Cum am ami spus dintotdeauna a imitat adevărul lui Dumnezeu. Camerele copiilor au ajuns temple ale rock-ului. Asa cum bisericile sunt împodobite cu icoane, tot asa si camerele copiilor sunt pline cu imagini ale starurilor pe care îi adoră. Sfântul jertfelnic este înlocuit cu aparatura la care tinerii pierd ore în sir , ascultând muzică rock.



Din nou nu vad problema. Fiecare dintre noi e liber sa faca ce vrea cu timpul lui. Acele camere ale copiilor pot fi cum doresc ei. Daca am un poster cu “nu stiu ce cantaret”, nu inseamna ca il jertfesc. Apoi tinerii pierd mult timp ascultand si alt gen de muzica, nu doar rock.



Când eram adolescent , am avut si eu ca idol pe Jim Simmons de la formatia KISS. Într-adevăr îl socoteam ca pe un dumnezeu.



Pai daca esti bou.



Aici mă vedeti pe mine imitându-l . Ce făcea el , căutam să fac si eu. Ajunsesem chiar să scot flăcări din gură , ca si el ; nu-mi păsa că riscam ca focul să mă ardă si să mă desfigureze pentru totdeauna.



Nu mai are rost sa pun poza. Ideea e ca si cei de la circ, care fac cascadorii si alte chestii, risca, sunt si ei satanisti ? Aici pana la urma se ajunge la cat de bou trebuie sa fi ca sa faci chestile astea. Autorul dovedeste din plin cat de bou este. Ah, cat de bou era in trecut, acum e pe calea ce-a buna. Si acum cireasa de pe tort:

La începutul anilor '80 a apărut în muzica rock un fenomen care nu a putut fi explicat pe deplin nici până astăzi. Acest fenomen se numeste "acoperire (redare) inversă": La redarea inversă a unor melodii rock, se constată aparitia unor mesaje care au , de cele mai multe ori, un pronuntat caracter satanist. Se aud , mai ales , blasfemii la adresa lui Hristos, cuvinte de laudă pentru satana sau îndemnuri imorale. Acest fenomen a fost semnalat de mai multi cercetători si nu poate fi negat. Realizarea intentionată a acestor mesaje este aproape imposibilă din punct de vedere tehnic. Cum se poate ca cineva să cânte un vers oarecare sau o propozitie , iar la redarea inversă să aibă un alt înteles , cu continut satanist ? Asa ceva am pătit si eu cu câteva din cântecele noastre, fără ca noi să întreprindem ceva în acest sens. Singura esplicatie pe care o putem da în acest caz este că acest fenomen are loc numai prin lucrarea tainică a duhurilor necurate. Avem dovezi că unele formatii sau unii cântăreti , după înregistrările din studio si înainte de multiplicarea matritei, oficiază asupra acesteia un soi de ceremonie de "binecuvântare" , în care îl invocă pe satan pentru a le înlesni succesul discului. Asa cum preotii binecuvintează si sfintesc pâinile în slujba Litiei , tot asa si slujitorii magiei negre au ceremoniile lor de chemare a diavolului.



Primul exemplu pe care îl vom asculta este de la formatia Queen. Cântecul se numeste "Another one bites the dust" (Încă unul moare). Refrenul -"Another one bites the dust"- la redarea inversă se aude -"Start to smoke marijuana"(Începe să fumezi marihuana)- .




Asta e cea mai mare aberatie. In primul rand exista multe zvonuri. Unu dintre ele a fost acela ca daca asculti o melodie de la coada la cap se aud sunete sataniste. In al 2-lea rand, daca a sculti o melodie de la coada la cap, poti sa auzi ce vrei tu. In al 3-lea rand, o melodie a fost facuta sa fie ascultate de la cap la coada.

E si normal ca atunci cand asculti o melodie de la coada la cap sa auzi tot felu de sunete ciudate…satanice, da culmea e ca autorul chiar intelege propozitii. Hmm…oare sa fie slujitorul lui satan ? Probabil ca daca as fi fost paranoic, l-as fi considerat. Eu unul n-am reusit sa inteleg o propozitie care chiar sa sune cu ce zice autorul.

CONCLUZIE: Daca pana acum am dat contra-argument la ce zice autorul, sa fac si concluzia. Rock-ul are o gramada de subgenuri. E aberant sa consideri ca tot ce e rock e satanist. E aberant sa consideri ca tot ce e rock “zbiara”. E aberant sa consideri ca tot ce e rock e violent. E aberant sa consideri ca tot ce e rock e influenta negativa. Dupa cum am zis. Exista formatii sataniste. Acele formatii in general fac parte din SubGenul Black Metal. Binenteles. Asta nu inseamna ca TOATE formatile de black sunt sataniste. Acest gen se caracterizeaza prin voce foarte ridicata si versuri care sunt greu de inteles. Mai pe scurt prin zbieraturi. Instrumentele folosite sunt: Chiara, Chitara Bass, Tobe si Clape. Printre formatile sataniste amintim: Marduk, Mayhem, Emperor, Burzum, Thy Primordial, Judas Iscarios, etc.

De ce am ales acest articol ? Deoarece una dintre cele mai mari aberatii pe care le-am citit. Apoi acest articol se afla pe un site numit “Sfaturi Ortodoxe”. Am vrut sa dau doar un mic exemplu in care biserica vrea sa sugereze ca “ea cunoaste” dar de fapt nu este asa. Apoi in acest articol autorul de arata clar ca e impotriva negrilor africani. Atfel nu-mi explic de ce aduce asa mult vorba de ei, si mai ales de ce vorbeste asa rau despre ei. Voodoo, “din adancurile junglei africane”, tatal bateristului lui Jimmy Hedrix practia ritualuri voodoo, daca asculti o melodie invers auzi “nu stiu ce versuri” astea sunt niste aberatii. Iar acel sfat pe care autorul il sugereaza, cum ca SI daca evitam acele formatii sataniste TOT nu am scapat de ele. Adica nu pot sa ascult The Cure, The Smiths, The Clash, Blondie (genul New Wave, subgen la rock). Sau Infectious Grooves, Primus (Funk Metal).



Putem da exemple niste formatii din genul Thrash Metal. Formatia Slayer au versuri putin mai satanice. Pe copertile la unele albume mai apare cate un cap de schelet, sau chiar numele unui album “Hell Awaits” (Iadul asteapta). Asta chiar nu inseamna ca sunt satanisti. De fapt, vocalul e crestin. Acum probabil o sa ziceti “ce crestin e el cand el face asa muzica…bla bla bla…”. E decizia fiecaruia in cine crede, in ce crede, si cat de corect o face. Apoi formatia Metallica. Primul album se numeste “Kill ‘em All” (Ucidei pe toti). Asta ce inseamna ? Ca trebuie sa facem ce zice albumul ? Sau ca ei sunt satanisti ? Nu toata lumea vede “starurile rock” ca pe niste zei. De fapt muzica si in special genul “rock” e un lucru foarte complex, pe care biserica oricum nu o sa-l inteleaga. Probabil cand o sa vedem albume rock de genu: “Laudatil pe Domul”, etc…. de fapt chiar exista, dar dupa cum spune autorul in acest articol… Dar cea mai mare minciună si cea mai mare amăgire o reprezintă muzica rock care se autodeclară crestină.

De ce am preferat sa argumentez prin a pune intrebari ? Deoarece unele solutii pot fi gasite mai usor punand si cautand raspunsul mai multor intrebari in acelasi timp.

Site-uri recomandate:

http://en.wikipedia.org/wiki/Rock (music)

www.sfaturiortodoxe.ro/_muzicarock.htm


www.blackmetalradio.com


Labels:

141 Comments:

Anonymous Anonymous said...

la un creier atat de mic ca al tau nici nu e de mirare ca nu vrei sa accepti si alte adevaruri decat ale tale proprii.
oamenii se pot schimba ceea ce nu ar fi rau nici pentru tine.
spun asta nu ptr ca te cunosc dar sa fii mereu contra vantului doar pentru ca ti se pare tie ca esti mai destept ca altii te inseli.
cat priveste semnele sa stii ca au provenienta din ceva si sunt folosite ca si altceva.
muzica rock provine din africa.e adevarat.
nu am mare lucru in comun cu muzica rock ptr ca stiu cat rau poate face.cand ai sa vezi cu ochii tai repercursiunile muzicii rock(nu in toatlitate)atunci nu te vei mai da atat de rotund.
daca ai fi un tip vertebral ai accepta si experienta altora nu numai a ta.
la o adica chiar tu spuneai ca fiecare e liber sa faca ce vrea.
fiecare e liber sa se schimbe in rau sau bine.e alegerea lor, a mea si a ta.si D-zeu te lasa sa alegi,nu numai eu-l tau.
as vrea sa iti spun mai multe dar ma tem ca nu o sa am cu cine,dat fiind "taria" ta in ceea ce priveste schimbarea.
numai bine!

4:23 PM  
Blogger PET said...

Da, fiecare e liber sa faca ce vrea. Si eu sunt liber sa zic ca acel nena Andrei e un paranoic care numai tampenii zice. Stiu ce inseamna "repercursiunile muzicii rock" doarece traiesc in acea zona. Cel care a scris articolul numai tampenii baga, semn de paranoia. Daca ai STI SI TU ce inseamna muzica rock, atunci ti-ai da seama. Tu zici de mine ca nu accept alte adevaruri decat ale mele proprii, tu nu ai nimic in comun cu muzica rock deoarece sti cat de mult rau poate face. Rau in ce sens? Am vorbit in articol ca sunt o GRAMADA de genuri. Tu cu creierul tau exorbitant de mare care nu accepta alte adevaruri are impresia ca muzica rock e sange, diavol, de fapt nici nu are rost sa mai scriu din nou, citeste articolul din nou si o sa-ti dai seama...si sa nu mai zici tu ca nu accept alte adevaruri, ca nici tu nu accepti. Asa e faza cu acesti "credinciosi" au ipresia ca EI cunosc, EI stiu, EI sunt fericiti, EI il au pe dumnezeu. Tu nu ai vazut ce inseamna ROCK, pe cand eu am vazut ce inseamna sa fi credincios... si ca Ortodox, si ca "Baptist". Daca chiar esti curios, am fost la baptisti mai mult decat am fost la ortodoxi, desi sunt botezat ortodox. Asa ca stiu gandirea pe care "pocaitii" o au.

8:39 AM  
Anonymous Anonymous said...

eu nu am obiceiul de a mi 'expune' opiniile pe internet(nu din cauza prejudecatulor, ci pt ca imi este lene), dar anonymus asta ori e un 'pocahontas'(=pocait in limbajul grupului meu de prieteni) ori e un antisocial ... Pt k nu respecta dreptul altora la replica,simplul fapt k Pet nu a facut altceva decat sa isi exprime opinia in legatura cu un alt articol de pe internet.Asta nu inseamna ca nu i a respectat lui Andrei, dreptul la o parere proprie, ci doar ca nu e de acord cu el.Daca in loc sa scrie articolul pe internet s ar fi dus sa i dea in cap lui Andrei atunci nu i ar fi respectat acest drept.Iar acuma in ceea ce priveste articolul lui Andrei, nu trebuie sa fi un mare iubitor al rock ului sau un geniu pustiu ca sa ti dai seama ca tipul a luat o rasna de a binelea si ca sestinerea lui nu si are fundament.Ce daca rock ul este originar din Africa?!Oricum mai multe victime crime impotriva umanitatii decat Crestinismul(Catolicismul in special) nu poate cominte si amintes aici in treacat despre felul in care a fost 'crestinata' America, timpul Inchizitiei, felul in care evreii erau tratati pe timpul inchizitiei, si nu multe altele...Oricum ar sta lucrurile sa nu uitam ca rock ul nu poate obliga p nimeni sa i fie adept , el poate doar influenta,pe cand biserica in vremurile ei 'bune'...Si ca sa inchei adaug ca si eu sunt de parere ca biserica din ziua de azi catalogheaza tot ce nu i convinr ca fiind satanist, asta pt ca nu mai dispune de alte masuri coercitive .

8:27 PM  
Anonymous Anonymous said...

mah gigiule nu dau 2 bani pe 'schimbrea' de care ne vorbesti cu atat patos infantil.stii care e problema? nu ai curaj sa-ti asumi o identitate,sa faci ce-ti place,esti un gen de intrus in propria-ti viata.dak ai ajuns la stadiul sa crezi ca tot ce e rock echivaleaza cu satanism,e clar..ai o problema.pacat...ai fost copil bun

10:21 PM  
Blogger PET said...

Apropo, stiti ce e amuzant? Acel argument pe care "credincosii" il dau unui necredincios.

TU NU ACCEPTI ALTE ADEVARURI!!

Eu nu accept? Sau voi sunteti cei care se ghideaza in viata dupa o carte neagra plina de erori.

Si ca sa nu mai zic ca in toti acesti credinciosi si foarte suavi, calmi, buni la suflet, exista o ura totala faţa de cel care e mai diferit si nu crede intr-o carte.

Pai am intrat intr-un magazin "credincios" cu pixuri, cani si diferse accesorii cu dumnezeu, pai cum am intrat inauntru la ce privire mi-a dat vanzatoru...pfai de mine asa ceva n-am mai vazut. Si nu sa zici ca se uita pe sub breton la mine ca sa vada daca fur ceva, nu, de cum am intrat tintit a fost, mai ca ii ieseau ochii din orbita.

Dar dupa cum ziceam, ei il au pe dumnezeu, ei sunt mult mai fericiti...

10:43 PM  
Anonymous Anonymous said...

pt "domnu" ARDEY...si pt anonymus1 ("marele credincios" {de rezerva}) am sa le spun ca (in mare parte) Rocker=minte libera, vointa, putere!!!..in schimb PREOT/"CREDINCIOS"=taran care crede in profetiile unui jidan pe nume Iisus..care apoi condamna jidanii...care se chinuie sa anihileze tot ce este "anti-crestin"...si care reprezinta o institutie (Biserica Ortodoxa Romana) corupta din temelie...plina de cei mai mari degenerati manelari...viitori pedofili..violatori...talhari...onanisti...analfabeti ai tarii!!! si apropo de apropo de practicantzi ai "artelor interzise/negre" cum vreti sa le spunetzi; copilasi...ati gasit unu...si va asigur ca mai sunt...iar in legatura cu Articolul 13 cu care are de gand biserica sa ne loveasca...pe noi ca "Rockeri" am de gand sa anunt ca si noi vom lovii in ea pana se va darama si ruinele ei vor arde in..mult promovatul "foc al iadului"!!! Ca pana la urma..ce conteaza..dupa voi..totzi suntem satanisti...nu?

9:47 PM  
Blogger Herod said...

PET! Excelent! anonymous ala cu creieru mare cred ca este unul din cei mai multi idioti care se plimba pe net si citesc una alta dand un alt sens vietii lor de sclavi in uzina.
Rock este putere si libertate!
Ah, oare de ce aproape toate mintile stralucite au de a face cu rockul? Sa fie oare Natas de vina? Daca da atunci Liah Natas! (vezi mp3muzicaintoarsa.nats.com pentru exemplificare)
PS: Sa spui ca un punker e satanist... inseamna ca ori esti distrus psihic ori esti bolnav mintal.
PS: La un moment dat in articolul lui Ierdan (hmm ia uite ce coincidenta Irodan, Jidan, etc) apare un comentariu cu "iata cativa din barbatii femei ai muzicii rock." Ei bine daca stati putin si vedeti cum incepe articolul veti vedea ca el insusi este o femeie a rockului ("In poza de mai sus sunt chiar eu, Ierdan...").
Cam atat.
Toate cele brutale!
Ah. Si vizitati si voi siteul meu:
www.bangyourbrain.com ! Liah Natas!!

1:52 PM  
Anonymous Anonymous said...

vai voi care o sa ardeti in iad...:)) da deci ce sa zic... ceva in aceiasi masura de interesant ca si muzica rock...: satanismul lui nietzsche...da e satanist... ce nu stiati?

10:53 PM  
Anonymous Anonymous said...

vai voi care o sa ardeti in iad...:)) da deci ce sa zic... ceva in aceiasi masura de interesant ca si muzica rock...: satanismul lui nietzsche...da e satanist... ce nu stiati?

10:55 PM  
Anonymous Anonymous said...

http://www.albinoblacksheep.com/flash/stairway.php

6:15 PM  
Blogger PET said...

Cat de tare :) Sper ca ati observat ca mai orice cuvant care are S...suna a "satan" :D Si de fapt cam mutle cuvine is cu S:

suffer, Satan, sweet, 666 (six), us, sad

si oricum, pana una alta, de cand naiba asculta cineva o melodie de la coada la cap? Adica eu, care "sunt" Satanist, nu o fac si nu sunt curios, dar cei credinciosi o fac...

7:10 PM  
Anonymous Anonymous said...

Este foarte clar ca rockul nu este satanic , dar unele trupe de rock ...chiar sunt satanice , oricat de mult am vrea sa credem ca nu , chiar sunt , sunt satanice.Si eu ascult rock , dar stiu sa ma limitez.

5:34 PM  
Blogger PET said...

da exista. Am si dat exemple in articol. Dar sa spui ca ROCK-ul care are o gramada de sub-genuri este satanist si sa dai exemple ca Led Zeppelin, Fleetwood Mac sunt satanist... e una din cele mai mari aberatii.

5:44 PM  
Anonymous Anonymous said...

Parerea mea este ca nenea andrei asta are ceva defect prin el... am privit si articolul de pe sfaturi ortodoxe... si am vazut poze cu rockeri amestecate cu poze cu africani... nu am apucat sa citesc tot pentru ca mi-am pierdut interesul cam pe la inceput dar dupa acele poze logica mea mi-a dat de inteles ca si africanii sunt bagati in aceeasi oala cu rockerii ( nenea asta serios ca e rasist ) fie ei satanisti sau nu.Acolo in africa sunt niste obiceiuri care variaza de la trib la trib,dar asta nu inseamna ca un intreg continent este populat de satanisti doar pentru ca sunt vopsiti pe fata sau au cercei si bratari si freze ciudate... asa e obiceiul la ei si nea andrei asta nu are ce face...Si daca e sa vorbim despre ce nu-i place bisericii ma intreb oare ce parere are biserica despre manele? Mie personal nu imi plac dar cum canta la fiecare colt mai auzi un sa moara dusmanii mei sau arunc cu banii si am masini si alte chestii de gen... in fine... toti se iau de rockeri pentru ca sunt putin iesiti din tipar,asta e parerea mea

11:17 PM  
Anonymous Anonymous said...

Referitor la faptul ca noi nu ascultam melodiile invers..Da, e adevarat...Da ati auzit de "mesaje subliminale"?Is mesaje pe care nu le percem in mod constient dar le percem si ne influienteaza in mod inconstient.S-a facut un experiment: la un cinematograf, la un film, s-a introdus urmatorul mesaj subliminal:"cumpara mere". Nimeni nu a vazut si nu a auzit nimic legat de mere, insa dupa film, 80% din cei care au fost prezenti au mers si au cumparat mere. Asa e si cu muzica: nu o asculti invers, dar la nivelul subconstientului te influenteaza si te manipuleaza. Noi zicem ca avem libertatea de a face orice vrem...dar de fapt...ajungem sa fim manipulati fara sa ne dam seama...Cat despre Biserica...este o idee total gresita sa crezi ca Biserica considera satanist pe orice persoana care nu crede sau mai stiu eu ce. Sunt convinsa ca toti cei care cred asa defapt nu cunosc cu adevarat ce inseamna Biserica, cine este Dumnezeu. Dumnezeu ne iubeste pe toti,buni sau rai,ne accepta asa cum suntem,si cel mai important:NE DA LIBERTATEA DE A ALEGE intre bine si rau.Daca alegem raul...e alegerea noastra...Dumnezeu ne asteapta rabdator sa ne dam seama ca am gresit si sa ne intoarcem....Asemenea tatalui care astepta intoarcerea fiului sau (risipitor)...Asa este Dumnezeu...un tata bun si iubitor...asa este si Biserica...Cat despre adevarata credinta...cred si martusiresc ca ortodoxia este dreapta credinta..restul sunt erezii si inselari...sunt oameni care defapt s-au indepartat de adevar si de Dumnezeu...Ma rog lui Dumnezeu sa va lumineze mintile si sa va deschida ochii ca sa vedeti si sa intelegeti adevarul.

1:16 PM  
Blogger PET said...

Asa ar fi trebuit sa fie Dumnezeu si biserica. Doar ca biserica a factu cam prea multe lucruri "in numele lui dumnezeu". Sa nu uitam pe vremuri cat de mult mirosea a ars.

Si aporopo de inverventile bisericii.
Anul trebuit trebuia sa fie un concert intr-o sala care apartinea de ministerul tineretului parca, ei, acel concert a fost anulat din cauza insistentelor bisericii.

2:23 PM  
Blogger PET said...

Si da, stiu despre acele "mesaje" ascunse sa zicem. Dar e o aberatie sa stai sa asculti nu stiu cate piese intoarse sub pretextul ca...vezi doamne...e rau.

Intradevar, am ajuns acum un drogangiu, eu si mai toti prietenii mei care au ascultat Led Zeppelin sunt niste drogangii, toti sunt puscariasi, violatori si criminali

2:24 PM  
Anonymous Anonymous said...

deci ce sa zic...traim intr-o tzara democrata adik libera pt care nu intelege ce inseamna democrata. Fiecare asculta ce vrea si vede ce vrea, fiecare cu religia lui si cu muzia lui daca cineva vrea sa fie satanist sa fie. In al 2-lea rand cum zicea si Pet muzica rock are foarte multe subramuri. Hmm de cand ii lumea au existat geni neintelese, la fel ca si Hitler care era un adevarat geniu la fel sunt si monstrii sacri ai muzici rock. Unora le este greu sa accepte ceia ce-i nou, sau tot ce-i nou ii rau. Si chiar dak rock-ul ar fi ceva rau fiecare raspunde de el, nu raspunde nimeni pt actiunile mele nici domnu Andrei nici cei din Zeppelin

9:15 PM  
Anonymous Anonymous said...

Domnu destept (primu anonymous kre a vb). Documenteaza-te inainte de a comenta. Muzica ROCK a fost prima muzica creata vreodata. A pornit inca din antichitate. Totusi, un exemplu mai evident poate fi dat d barzii din epoca medievala. cantau muzica lor prin voce si o chitara d pe vremea lor. Poate fi considerata INRUDITA cu muzica africana, pentru ca se folosesc tobe. Este pur si simplu un mod de exprimare prea dur pt cei ingusti la minte ca tine, facut doar pentru cei cu ceva neuroni sa inteleaga sensul ascuns al versurilor, care nu intotdeauna este negativ. Asculta o balada si taci. Mai lasa manelele, k alea sunt mult mai cretine. 1 - DOCUMENTEAZA-TE!!! 2 - www.antimanele.sapte.ro 3 - esti un idiot PUNCT

11:52 PM  
Anonymous Anonymous said...

ah, da, am uitat... 4 - GET A LIFE!!!

11:53 PM  
Anonymous Anonymous said...

deci inteligenta domnului andrei e izbitoare....no comment:))da p'afara...

cat despre primul anonymous...=)))))))))))))))))))))))))))) nu ma puteam abtine.....am si eu o rugaminte...nu mai vorbiti fara sa cunoasteti:|

muzica rock este un mod complex de a iti exprima sentimentele . Nu tot rock-ul are treaba cu satanismul...si dupa cum s-a mai mentionat ..exista atatea ramuri de rock incat nu ai cum sa generalizezi...

as fi curios care este parerea stimatului domn andrie despre urmatoarele intrebari :

-ma intreb dak nenea andrei stie oare k sunt cam cu 20 sau 30 % mai multi musulmani decat crestini..

-dc s-a despartit biserica in diferite ramuri?oare de adevarata ce e credinta?

pet...Hats down...nota 10

biserica de la inceputuri a fost o institutie...utilizata spre exemplu in evul mediu ca o politie...

Exemplu concret.. : "sfanta taina" a spovedaniei... PROSTIE
pur si simplu vroiau sa afle ce face populatia.....sau sa ii santajeze p urma....

....no comment..doar k ...andrei e un cretin..CLAR...si 1 anonymous.....SAME!!!

12:02 AM  
Anonymous Anonymous said...

Posted by underground.soul@gmail.com
Oameni peste oameni. As pune pariu ca nici unul din voi nu are mai mult de 20-21 de ani si va place la toti muzica rock.Incerc sa va scot pe toti acum la lumina.
1.Satanismul si nicidecum prostia asta mediatizata nu slaveste nicidecum pe satan ci omul in sine. Pt adevaratii satanisti, omul este mai presus de toate.
2.In ceea ce priveste ascultarea inversa, faceti voi insiva un experiment: cititi un text oarecare in sens invers si rugati pe cineva sa va asculte. acea persoana va auzi de la voi diverse fraze care vor avea un oarecare sens, in functie si de intonatie. Este un lucru absolut normal.
3. Mesajele subliminale nu sunt decat anumite fraze introduse in cadrul unui film respectiv melodie, fraze pe care constientul nu le distinge.De ex, ceea ce spunea colegul apropos de experimentul cu fraza "cumparati mere" era de vorba un experiment cu imagini ale unei sticle de coca-cola si hamburgeri si a fost posibil introducand pe pelicula fimului, un cadru in plus la fiecare 24 de cadre. Problema sta in alt aspect si anume ca subconstientul unei persoane perfect sanatoase mental poate contracara efectele nocive asupra creierului, asa ca recomandarea mea este sa incercati sa ramaneti rationali tot timpul. In momentul in care tu iti lasi mintea sa o ia razna, este ca si cum ai scapa-o de sub control.
4.Eu unul cred foarte mult in Dumnezeu si in Sfanta Treime si tot ceea ce inseamna sfant, insa urasc "fanatismul". Din cauza acestui lucru au fost posibile crimele in numele bisericii, inchizitia, aparitia sectelor, etc. Problema celor care "cred" este ca incearca sa oblige pe ceilalti sa faca ca ei, dar nimeni nu e 100% sigur ca ceea ce face este si corect. Vreti sa credeti in ceva, faceti-o, dar nu fiti fanatici.
4 bis. Se spune ca muzica este cea care elibereaza spiritul. Parerea mea este ca e total eronat. Este probabil valabila pentru yogini ca aia sunt cu chestiile astea. Muzica este cea care doar te relaxeaza sau te intareste pentru ce va urma.
5. Recomandarea mea este urmatoarea: sa va placa ceea ce faceti, ceea ce auziti, iar in caz contrar bagati-va p..a. Nimeni obliga oamenii sa faca anumite lucruri care sa nu le placa. Voi decideti!!
Concluzia: Nu-i dau dreptate nici lui Andrei, nici lui Pet. Amandoi merg in extreme. Vreti sa aflati adevarul... experimentati , cercetati si probabil il veti afla

1:39 PM  
Anonymous Anonymous said...

asa...pai in primul rand...eu am tricou cu kiss...asta u inseamna ca si eu tebuie sa ac ca nenea andrei care il imita pe Gene Simmons...nu Jim cum ne zice el...intr-adevar ii dau dreptate celui care a scris asta...cat de bou poti sa fii sa ai idoli...deci el in primul rand e n psihopat...alt lucru...de ce nu a ales alt album de la AC/DC si tocmai highway to hell?...raspuns...nu a gasit altu cu nume mai satanist ca Autostrada catre iad...sau de ce nu a ales de la iron maiden alt album...si tocmai The number of the beast...si aici autorul ne arata cat de bou este...sau sa crezi ca KISS inseamna knights in satan's service...sau de ce ozzy zicea in concert God bless you...sau de ce sa avem plete?...avem plete pentru ca asta ne reprezinta intr-un fel...sfat pentru nenea andrei: INTERNEAZA-TE INTR-UN SANATORIU PE VIATZA...si sfat pentru aproape-credinciosul anonymus: suge-ne fraiere

8:17 PM  
Anonymous Anonymous said...

tot ce-l ce este impotriva lui Dumnezeu si impotriva lui Iisus este antihrist, iar impotriva lui Hristos nu este decat Satana si cei ce ii slujesc fie fatis fie involuntar
Nu stiti ca diavolul este mai perfid decat omul de o mie de ori asta in cazul in care te duce tavanu sa crezi in ceea ce nu vezi.

8:58 PM  
Anonymous Anonymous said...

posted by underground.soul@gmail.com
Pentru ALEX:
Ai libertatea de opinie care o doresti. Iti mai trebuie inteligenta si nu m-ar mira ca pe langa KISS, ACDC & others sa mai asculti si un Nicu Putza, Adrian Purandelul Fantastic sau alti "lautari" fara creier. Daca tu crezi ca Dumnezeu nu exista, demonstreaza-mi-o! Iar daca imi spui ca nimeni nu il vede, inseamna ca nici inteligenta ta nu exista pentru ca de asemenea nimeni nu o vede. Vrei sa ne batem in injurii, hai sa te vedem.
PS: cand eu postam pe internet, tu intorceai baschetii pe dos si te jucai cu moshu in nisip.

8:44 AM  
Anonymous Anonymous said...

tu ne pui pe noi sa iti demonstram ca Dzeu nu exista ah?...atunci dc nu ne demonstrezi tu ca exista?..si nu ma lua cu "crede si nu cerceta" ......e ca atunci cand un copil ii zice lu' maik-sa ca a invatat si ea vrea sa-l asculte....si el zice .. "mama..crede si nu cerceta"..

hai sa avem putina decenta..totusi...nu este dovedit NICI ca exista NICI ca nu exista...si exact din cauza asta si din cauza nenumaratelor minciuni ale bisericii au aparut sectele..sau poate sunt doar o derivare a altor religii ?..nu stiu nici eu..dar e doar o presupunere..oricum...


fiecare om are dreptul de a alege singur in viata...asta spune si dumnezeul vostru in care credeti atat de mult..asa ca nu mai condamnati lumea SI LASATI P CEI CE ALEG ALTA CALE SA O URMEZE..DEOARECE NU E PROBLEMA VOASTRA CA EU SAU PET SAU ORICINE ALTCINEVA AJUNGE IN IAD....

poate mie personal religia crestina mi se pare o cretinitate din cauza bisericii si a minciunilor ei...de ce s-au ars atatea evanghelii de catre biserica?...asa de curiozitate?....ca eu sunt batut in cap si nu stiu...poate sa ascunda UN ADEVAR DUREROS??neahh...cum sa zic asa ceva..ca doar e blasfemie curata..NU>!?!? idiotilor...

sustineti sus si tare ca exista un zeu pt care nu exista dovada...
nu pot spune decat ca istoria se repeta.....mi se pare sincer acelasi lucru ca acum mii de ani...de exemplu si cei care credeam in zeul soarelui sau in zamolxe sau orice alt zeu ..erau convinsi CA SI VOI ca exista desi dupa mii de ani sau sute de ani s-a dovedid ca nu..sau poate ca exista..poate ca zamolxe exista.....

religia este pe departe cea mai mare inselatorie creata de catre om

1. sunteti niste cretini
2. muzica rock nu are treaba cu satanismul chiar dak unele formatii au membrii adepti a diferitor culte satanice
3. sunteti niste cretini

PUNCT

8:54 PM  
Anonymous Anonymous said...

Pt. BLACK
Man, daca te refereai la mine, un lucru iti spun:"citeste ce am scris mai inainte!!!!!". Eu nu sunt fanatic, eu nu am pareri preconcepute, nu sunt idiot!! Biserica spune intr-adevar:"crede si nu cerceta", eu spun:"cerceteaza si apoi crede!!". Parearea ta si a multor altora deriva din faptul ca biserica a ascuns foarte multe de noi. O intrebare pe care ar trebui sa si-o puna fiecare este "de ce din cei 11 apostoli ramasi, numai 4 au scris evanghelii korekte si ceilalti nu?". Intr-adevar, sectele au aparut tot de la astfel de oameni care s-au saturat sa creada bullshit-urile altora. Diferenta sta in faptul cum privesti lucrurile. Pentru mine, fie ca eshti crestin, mormon, musulman, budist, ateu, satanist etc. nu conteaza. Si ca sa stii si tu, daca ai cerceta mai bine, Iisus nu ne-a invatat decat un singur lucru "iubeste-ti aproapele". Eu nu stiu sa fi spus El "du-te la biserica, baga bani in punga preotilor astia corupti etc. etc.". Fiecare are dreptul sa creada in ce vrea el, atata timp cat actiunile sale nu ii "ating" in mod direct pe altii.Poate ai dreptate, Dumenzeu nu exista, dar istoria te invata ca tara asta de kkt in care traim a reusit sa supravietuiasca datorita increderii in aceasta Forta Superioara. In plus, iti subliniez si tie ideea "muzica rock nu reprezinta satanismul, noi il reprezentam". Pai faptul ca eu ascult Marilyn Manson, Slipknot, Disturbed etc. , nu ma face satanist. Asta e doar parerea preconceputa a unor idioti invidiosi pe succesul altora. Si in plus, cred ca PET si-a expus parerea pt ca noi oameni cu capul pe umeri sa o discutam, sa o analizam, sa ne expunem punctul de vedere si nicidecum sa nu bagam texte de tot kktul precum"suge-ne fraieri","sunteti cretine"etc.Daca asta va reprezinta, atunci dati de banuit in ceea ce priveste cultura voastra generala.

DOTKA.

12:19 PM  
Anonymous Anonymous said...

no comment nota 10:) oricum era in general..ma oftica pur si simplu ideile altora despre muzica rock...

respect,

9:40 PM  
Anonymous Anonymous said...

Salut oameni buni

Sa va spun ceva adevarul e undeva la mijloc.Desi pare greu de crezut mai ales pt tipul, Andrei parca scuza ma daca gresesc, care a condamnat rockul adevarul e undeva la mijoc.Desi a mentionat ca nu poti sa ai 2 stapani, e adevarat,
rockul nu inseamna sa ai stapani e vorba de muzica de te relaxa de a asculta o filozofie de viata si daca nu iti place filozofia nu trebuie sa o accepti nici macar sa o asculti.Nu am ascultat foarte mult rock spre deosebire de altii cativa ani acolo si cant la chitara si imi place
Da sa stii ca oamenii care asculta rock sunt mai libertini sau depravati cum vrei tu sa ii numesti dar baiete baiete asculta amu ce iti spun uita te la toata lumea din jur cum e ... ca e cam la fel ... e ca artiostii de rock se drogheaza si beau si curvesc etc ... probabil ca la acest lucru te ai gandit nu? da ma uita te la toti artistii din ziua de azi indiferent de genul muzical in care sunt sa luam de exemplu manelele mult iubitele manele ce mesaj ortodox transmit spune mi daca esti asa de mare cunoscator al tainelor ascunse... sa iti spun eu ce transmite maneuau bairam lauda ipocrizie prostie ispite de tot felul carnale materiale etc deci mult mai rau ca rockul da si in rock exita dar depinde ce rock asculti
Hai sa mai luam un exemplu care parerea mea e o mare pacatoasa da de ea de ce nu ai zis nimic Madonna o stii nu? toata lumea o stie stii ce inseamna Madonna Maica lui Hristos lui Dumnezeu deci ala e profan pe fata nu mai spune tu de rock
Si da sunt multe chestii sataniste si rele in lume in orice domeniu ascunse de ex World Trade Center unde parerea mea e ca americani si au sacrificat oamenii ca sa aiba motiv de razboi
Da frate lumea e plina de masonii de oamenii cu rele intenti dar in toate domeniile dar nu inseamna ca tot domeniul e spurcat
Politica,muzica (si nu doar rock),
Economie etc si am si exemple de istorie dar e prea lung...
Omule nu stiu cum te a influentat rockul pe tine dar eu ascultand rock regasesc in unele formatii experiente de viata si despre acest lucru e muzica nu altceva
Sa iti dau exemplu eu ascult Guns n roses,Metallica,Bon jovi,Queen,
Pink floyd ... daca eu in versurile lui Axl ca probabil stii cine e ma regasesc ce sa fac sa nu ascult si daca muzica e dea dreptul fenomenala de ce sa nu asculti da asa e sa respewcti ca artist dar nu sa te iei dupa viata altora pt
Si sa iti mai spun ceva multora rockul nu le place inclusiv oameni politici pt ca pune lucrurilor pe nume si cateodata acest mod de a aborda un subiect e cel mai bun
Deci omule ai dreptate cu unele formatii dar esti si putin deplasat daca ar fi asa inseaman ca 6 miliarde aproape de oameni ar fi satanistii pt ca si celelate genuri sunt pline de pacate uita te la cele de la noi nu imi zii ca iti place cum isi arat fundul gol si alte chestii aia nici nu i muzica aia ii nudism pe cand in rock sunt artisti adevarati omule
care canta la instrumente care au facut toutl prin muca si sudoare nu dand din picioare etc

11:07 PM  
Anonymous Anonymous said...

gizaaaaaaas, oameni buni....sunt surprinsa ca inca mai gasiti cuvinte pentru a va exprima indgnarea vis a vis de afirmatii si analogii atat de aberante ca cele ale lu nenea ala de la sfaturi ortodoxe...citisem si eu cu ceva vreme in urma articolul si efectul avut asupra mea a fost (serios) o durere de burtica de la prea mult ras.asemenea oameni nu au scapare...ma rog..majoritatea...deja m-am saturat sa tot folosesc cuvinte precum "limitat", "paranoic", "aberant" si de ce nu "condamnabil de stupid"... :-< btw...salutare!

11:20 PM  
Anonymous Anonymous said...

mda..nenea andrei asta chiar e sarit de pe fix..si cam neinformat...k sa faci aja niste afirmatii ai nevoie de informatii sigure...mah rog..cred k in mare parte andrei ala a scris din auzite...mie imi place muzica rock,si articoloul ala de la sfaturi ordtodoxe sau cum s cheama nu ma impresionat deloc..probabil k nenea care se semneaza cu numele de andrei este un preot,calugar ceva care incearka sa ne sperie..in fine..:-jn-am mai vazut aja nijte aberatii...P.S.:nenea andrei,pls intra p un site satanic si da-le sfaturi acelor suflete pacatoase si suferinde care posteaza mesaje acolo..;)

5:48 PM  
Anonymous Anonymous said...

ce cretin!la andrei ala pana si madonna e satanista=)))nu ascultati muzica madonnei k devenitzi si voi satanisti..take care!=))

5:58 PM  
Anonymous Anonymous said...

cum spunea pestele de aur rock-ul inseamna satana iar manelele mantuirea sau ceva d genu..nuj sigur...deci in concluzie..sfatul lu nenea andrei este sa va apucati sa ascultati gutza & alte maimutze care canta manele;)...

6:03 PM  
Anonymous Anonymous said...

eu cred ca intre rock si satanism e o diferenta ca intre baba si mitraliera si daca biserica ne priveste ca pe niste demoni cand santem vazuti cu parul lung sau imbracati in negru ei isi fac cruce!!CORECT???dar nam nimica in potriva biserici sau religilor dar nu suport ca atunci cand sant mai diferit imbracat decat alti sant facut satanist!!!si repet mie mi se pare ca imtre satanism si rock e cale foarte lunga!!!ca de exemplu daca noi nu avem voie cu parul lung de ce Isus avea parul lung???cam in orice icoana pot sa garantez ca Isus este cu parul lung si stiu ce spun ca pictez multe icoane pe sticla!!sau imbracamintea noastra neagra de ce orice preot poarta haine de culoare neagra???deaia ca negru nu se murdareste ca albu ca doar albul e culoare pacii,nu???
doar ca satanisti asculta rock asta nu inseamna ca rockeri sunt satanist mie cel putin mie mi se pare absurd voi ce credetii??doar impotriva unei religi am boala sa ma crape Dumnezeu de pacatuiesc!ces cu prostiile alea tati pe care aud ca asculta rock sau heavy metal se fac diferente intre rockeri si credinciosi!!cunosc astfel de persoane si ei mai nou uni dintre ei,adica "-nu ne putem juca intre noi penntru ca tu esti diferit de mine ai alta religie si alti indispensabili pa tine!!!"
DACA IMI DATI DREPATE,BAGATI ID-u MEU: lil"_mark222@yahoo.com

9:07 PM  
Anonymous Anonymous said...

spuneti unii niste aberatii de imi vine sa imi tai venele in forma de pentagrama sincer !!!! mi-e mila de atatia prosti cu idei preconcepute si fara nici un pic de personalitate. V-ati gandit vreodata ca poate sunt unii mai destepti ca voi ( sau prosti dupa mintea voastra )care prefera sa aiba alta orientare muzicala/religioasa/sexuala sau ce pana mea vreti voi pentru ca vremurile au evoluat ?? nu toti am ramas la statiul de robotei prosti lipsiti de obinie , omul e facut sa evolueze , in gandire si fizic , nu sa ramana la aceleasi gandiri preconcepute de acum 2000 de ani de la venirea lu gizas . Ar trebui intai sa studiati si voi biblia aia ( nu ca as fi studiat-o io da zic asa ) , si dupa aia sa va dati cu parerea despre cat de bun este crestinismul sau nu. Vad ca pseudo-personajul Andrei spune ca nazistii sunt satanisti, pai ii rog pe crestinii care acceseaza blogul sa verifice si ei datele , sa vada cati NENOROCITI F***-* IN GURA au omorat in numele religiei ??? Ati auzit de cruciade in orasul sfant ( cacam-as pe el ) , dar de inchizitie ??? cand s-au dus spaniolii la azteci ( actual mexic pt crestinii mai prosti ) si le violau femeile , si omorau tot ce le stateau in cale doar pt ca nu vroiau sa fie crestini , dupa care le furau si tot aurul ( ca pe vremea aia erau cea mai bogata civilizatie/tara ) .
Eu personal ascult in acest moment rock si anume Motorhead , si imi ziceti mie ca muzica pe care eu o ascult acum a evoluat din muzca africana ?? ba retardatilor rock-ul da sa nu zic rock zic heavy metal genul meu preferat este o muzica la care nu se asculta TOBELE ci chitara electrica ( riff-urile ) sau bass-ul ( instrumentul ) in nici un caz nu au tobele cel mai important rol , pt ca se presupune ca africanii aveau instrumente de percutie . Sa zici ca rock-ul evolueaza din muzica "din jungla" se afla in top 5 cele mai mari aberatii pe care le-am auzit in viata mea.
Dupa cum ziceam sunt un ascultator de rock si vreau sa spun ca de cand ascult rock : 1 Nu am omorat pe nimeni 2 NU am incercat sa ma sinucid 3NU am facut ritualuri sataniste 4 NU sunt satanist 5 NU ma bate gandul sa ma fac satanist 6 AM evoluat mult din punct de vedere intelectual de cand ascult rock ( de pe la vreao 12 ani)
Singurul lucru negativ dupa parerea voastra de comunisti neandrathali tampiti dar bun dupa parerea mea este "convertirea" la ateism , dar asta nu din cauza ca ascult rock ci pt ca am evoluat si io , am inceput sa urmaresc emisiuni , documentare , pareri , diferite fata de cele "normale "

ca o concluzie spun ca nu prea vad diferenta intre voi , nazisti si rusi ... amuntrei faceti propaganda de proasta calitate , toti sunteti rasisti , toti sunteti indoctrinati cu idei ultra orice , toti ati facut decizii din cauza carora au murit milioane de oamnei , toti sunteti neevluati , nedemocratici si etc...

PS RESPECT TOTAL PENTRU CEL CARE A SCRIS TOATE COMENTARIILE... RESPECTELE MELE

9:10 PM  
Anonymous Anonymous said...

ma refeream respect pt cel care a facut treaba asta si anume PET ... you rule... daca nu sunteti de acord cu mine imi puteti spune propagande comuniste/crestine sau laude la idu bogdan_smb

9:15 PM  
Anonymous Anonymous said...

lasa mai...ca viking metal-ul se trage din muzica africana..ce stiti voi?=))))

10:49 AM  
Anonymous Anonymous said...

imi place cum gandesti mai ales daca gasesti argumente ferme prin care contrazici respectivul articol

4:24 AM  
Anonymous Anonymous said...

N-am avut rabdare sa citesc toate commenturile vostre... dar am observat ca multe sunt niste pierderi de timp!!
Parerea mea :
ROCKUL NU INSEAMNA SATANISM !!!
EXISTA TRUPE DE METAL CARE SUNT SATANISTE !!!
FAZA CU PLEATA E ABSOLUT ABERANTA!!
care e problema daca eu vreau sa am paru lung? si Iisus a avut(cu doi de I pentru ca asa se scrie, in caz ca nu stiati)...aaaa o sa se gasesca sigur cineva care sa zica ca daca incerc sa-l imit pe Iisus o sa fie blasfemie sau mai stiu eu ce :))
TERMINTATI CU PROSTIILE!! VA PLICTISITI LA LUCRU SI SCRIETI REFERATE ANTI ROCK ???? MAI INTAI INFORMATIVA.. TRAITI IN STILUL ROCK SI DUPAIA COMENTATI....
aaa era sa uit.. Domnul Anrei era un prost nu un rocker.. :)) cum dracu sa faci ca Gene Simmons ??? si sa mai crezi si ca era satanist :))

uauu se vede ca si eu ma plictisesc la servici.. :P
ceau v-am lasat!
Tavi,

10:06 AM  
Anonymous Anonymous said...

Si eu ascult rock dar nu de aceea pt. ca sunt satanist ci pt. ca imi place. Asa cum altii asculta manele si eu nu ii inteleg asa nici ei nu ma inteleg. Si nici nu am pretentia asta de la ei (sau de la altii) Problema e ca mai sunt satanisti in muzica rock (Marilyn Manson)dar nici unul din ei nu spune sa fim ca ei, ci sa ascultam muzica si restul(adica credinta sau gandirea) e problema personala a fiecaruia. Concluzia finala: Toate ideeile sunt binevenite. Asa vom avea despre ce discuta.(Cum ar fi sa spunem toti acelasi lucru sa gandim la fel) Bafta la toti si traiasca rockul. :P

8:47 PM  
Anonymous Anonymous said...

mi-a placut foarte tare faza cu quuen : "formatia Queen. Cântecul se numeste "Another one bites the dust" (Încă unul moare). Refrenul -"Another one bites the dust"- la redarea inversă se aude -"Start to smoke marijuana"(Începe să fumezi marihuana)- ." foarte mare aberatie , nu-mi vine sa cred ca ar putea sa existe cineva care sa creada chestia asta .... apropo bine puncatat "melodiile au fost facute sa fie ascultate de la cap la coada si nu invers ... super tare ... rock on ...

9:18 PM  
Anonymous Anonymous said...

Am citit si eu mai de mult articolul original de pe Sfaturiortodoxe.ro, si de la inceput am stiut ca tipu' nu e intreg la minte. Si daca tot rocku' este atat de nociv si "il invoca pe satan" atunci de ce profa mea de religie asculta Metallica, de ce asculta muzica rock at all? In plus, din cate stiu, exista persoane care chiar daca sunt rockeri grei, au terminat teologia si vor sa devina preoti. Nu criticati muzica rock doar pt ca nu o intelegeti pe deplin, daca stati sa ascultati mai bine versurile (nu fac referire la trupe black, death sau doom), veti observa ca in mare au un mesaj de pace, care nu vrea decat sa iti arate lumea in care traiesti, aratandu-ti ca tot ce se intampla este gresit: razboaie, incalzirea globala, si in mare toate problemele umanitatii. Am foarte multe argumente, dar nu mai are rost sa ma obosesc atata timp cat exista oameni care nu vor intelege niciodata...

11:34 AM  
Anonymous Anonymous said...

look,eu unul ascult si black doom death gore etc...si crede-ma k asta nu ma face satanist...si nu imi influenteaza cu absolut nimic credinta..de fapt a nimanui nu cred...

crezi k dak marduk au o melodie "Sex with Satan" asta inseamna ca tre' sa fim satanisti din cauza ca ascultam?
deah...another one..tot marduk "fuck me , Jesus" care nu e tocmai o mel dar in fine....
daca un artist este satanist nu inseamna ca ascultatorii sunt neaparat...

si in caz ca domnului andrei ii plac manelele..putem sa o luam mai frumos....dak 100 de manelisti sunt analfabeti tre' sa fi si tu?...cred k e concluzie pur logica ...nu?

nu vorbesc fara sa cunosc...deci nu pot fi invinuit de asta..oamenii ar trebui mai intai sa cunoasca cu adevarat "fenomenul" numit rock...poa' sa fie el ce vrea..sa fie fan kiss (knights in satan's service apropo) ..poa' sa fie ce vrea..asta nu inseamna k are vre-un strop de idei despre ce inseamna rock-ul...si..a dovedit asta din ce idiotenii a putut scrie

1:12 PM  
Anonymous Anonymous said...

deci..sa mor eu..cati anonymous sunt??k eu nu mai inteleg nimic...cine e pro si cine contra...nenea andrei..e dus rau..si face si confuzii..gene simmons..nu jim...si dak il imita inseamna k e idiot si gandesc altii in locul lui...

profu meu de religie(e si preot) spune k toate genurile de muzik sunt sataniste...exceptie fiind muzik populara...

si iisus avea pleata...era satanist??care e legatura?

si ce legatura are muzik africana cu rock-ul?mai degraba are legatura cu altele..in fine..degeaba..tot prost este..nu inteleg..ce dreq au toti cu rock-ul??

9:42 PM  
Anonymous Anonymous said...

ahmm.sry..dude..this was a verrrrrrry 12 yr old comment...

lumea are ceva cu rock-ul pentru ca nu il intelege...

cum s-a mai spus...tot ce nu place bisericii este satanist..
ok nu neg..majoritatea formatiilor black metal canta impotrtiva crestinismului...dar sincer ma indoiesc k metallica ar avea cea mai vaga treaba cu satanismul ..

ah da ..sa nu mai zic de "satanista aia imputita" de madonna...

9:18 PM  
Anonymous Anonymous said...

ahmm.sry..dude..this was a verrrrrrry 12 yr old comment...

lumea are ceva cu rock-ul pentru ca nu il intelege...

cum s-a mai spus...tot ce nu place bisericii este satanist..
ok nu neg..majoritatea formatiilor black metal canta impotrtiva crestinismului...dar sincer ma indoiesc k metallica ar avea cea mai vaga treaba cu satanismul ..

ah da ..sa nu mai zic de "satanista aia imputita" de madonna...

9:19 PM  
Anonymous Anonymous said...

am citit si eu articolu aa acum ceva vreme si mam speriat ce ii drept dar aprofundand am inceput saimi dau seama k sunt si multe aberatii in el.ai unele argumente bune altele total neconvingatoare.articolul e destul d ok dar ai o mare greseala faza cu reversu e adevarat se aude si la queen start to smoke marijuana se aude kiar si la the doors la "break on through" i am satan si mai ales la stirway to heaven o stroda intreaga daca nu mai mult se aude EXTREM de clar mesajul satanic si asta kiar imi da de gandit + k robert plant sta in casa lu crowley deci da de gandit in concluzie articolu ii ok da ai anumete lacune

7:49 PM  
Anonymous Anonymous said...

Am citit si eu articolul de pe "sfaturi ortodoxe", chiar l-am citit pana la capat ca sa vad cat de departe poate sa ajunga dorinta de a denigra un lucru, fara nici o baza reala. Cred ca orice om cu putin discernamant poate sa-si dea seama ca toate argumentele aduse de mister Andrei acolo sunt aberante si bazate pe teorii gresite. Daca Iisus este reprezentat avand parul lung (lucru foarte plauzibil pentru acele vremuri) atunci de ce este gresit ca in prezent barbatii sa poarte parul lung? Chestia cu semnul pacii este o scorneala, daca gandim asa, pai am putea sa ajungem si la concluzia ca Hitler a fost un sfant.


Tin sa mentionez ca in Biblie nu este nicaieri scris "crede si nu cerceta", ci din contra, "intreaba si ti se va raspunde". Cine a citit Biblia ar trebui sa stie asta.


Cineva care nu crede in Dunezeu nu are nici un motiv sa demonstreze ca Dumnezeu nu exista - credinciosii sunt cei care fac o afirmatie, ei sa o demonstreze. Pana una alta, lumea in care traim nu ne da nici un motiv sa credem ca minunile fizice pot exista. Asta nu inseamna ca nu cred in Dumnezeu, am si eu credintele mele - dar sunt constienta ca pot fi eronate, exista atatea religii si credinte in lume si toate sustin ca sunt "the real one".

Adevaratii satanisti NU il divinizeaza pe satan, de fapt satansmul este o religie a sinelui (cine s-a documentat ar trebui sa stie). Majoritatea nici macar nu cred intr-o divinitate, doar ca traiesc dupa anumite principii.

5:04 PM  
Anonymous Anonymous said...

Este cat se poate de adevarat, oamenii care sunt foarte atasati de religie (atentie, am spus atasati de religie, nu credinciosi) au tendinta de a condamna din start tot ce nu este in concordanta cu ceea ce spune biserica. As avea si eu o intrebare pentru ei, cate din lucrurile care se petrec in biserica sunt scrise in Biblie? Cate din lucrurile blamate de ei sunt blamate intr-adevar si de Biblie? Si mai ales, de unde stiu ca ei interpreteaza Biblia corect? (inca o data, pentru cei care nu stiu, Biblia este o carte extrem de interpretabila). Pana una alta, majoritatea ritualurilor noastre sunt inventate de om, Craciunul este inventat de om (sau aveati cumva impresia ca Iisus s-a nascut pe 25 decembrie!?) iar despre Biblie stim ca a fost scrisa acum aproape 2000 ani si ca multe scrieri care trebuiau sa faca parte din Noul Testament s-au pierdut (intentionat).

5:12 PM  
Anonymous Anonymous said...

Daca mister Andrei care a scris acel articol este atat de convins de dreptatea sa, atunci de ce nu exista posibilitatea sa lasi comentarii la articol? Mi se pare ceva absolut normal - daca stii ce spui si nu iti este teama ca ti se va da un contraargument care te va darama din temelii, creeaza posibilitatea ca si altii sa isi exprime parerea sau sa puna intrebari.

Dar stai, am uitat, biserica nu stie sa raspunda la intrebari....

5:26 PM  
Anonymous Anonymous said...

nu esti o persoana sanatoasa!! ti-ai dat saama de lucrul acesta ?cred ca ai o gandire perversa!crezi ca ne-am nascut in perioada medievala ?te inseli amarnic, cel putin parerea mea!!! scuza-mi nerusinarea dar cred ca de la a zice convingator pana la a crede aceste lucruri e cale lunga !!bine acum , iti poti imagina orice vrei dar tineti-le doar pt tine !nu altera realitatea!!oricum am spus doar punctul meu de vedere!!!

10:16 PM  
Anonymous Anonymous said...

cei care amesteca satanimul cu rockul abereaza,si ce viseaza noaptea spun ziua......pai doar daca in rock este prezent mult zgomot asta nu inseamna ca acestea ar fi reproducerea sunetelor satanice...sau a auzit cineva ce sunete scoate satan?aaaaaaaa.....voi care ziceti ca rockeri sunt satanisti,de unde stiti ce sunete scoate satan?eu sunt o fana a rockului si va spun sincer ca incerc din rasputeri sa merg pe caile Domnului si sa ii fac voia.acele afirmatii in legatura cu rockul satanism sunt mincinoase,va spun din proprie experienta.

1:41 PM  
Anonymous Anonymous said...

ascultati rock caci nu dauneaza grav sanatatii....chestia cu satanismul si rockul e cea mai mare aberatie.doar daca in rock in general se foloseste o voce groasa asta nu inseamna ca acestea sunt reproducerile vocii lui satan.voi care afirmati ca rockul e satanist,oare l-ati auzit vreodata pe satan?da,da,si mai si vorbiti in necunostinta de cauza......

1:47 PM  
Anonymous Anonymous said...

Daca vocile groase ar avea vreo legatura cu satan, atunci toti basii care canta in coruri ar fi diabolici, nu-i asa ?:)))))

1:44 AM  
Blogger Florin said...

Mai oameni rugati-va la Dumnezeu sa va arate calea cea buna(vb ptr roakeri)....si poate I se face mila de voi va lumineaza un pic mintea...daca zicetzi ca totusi credeti in Dumnezeu

1:11 PM  
Blogger elaxalien said...

de articolul asta m-am lovit si eu la ora de religie.Inca nu inteleg de ce se mai face religie in clasa a11a caci din clasa 1 si pana intr-a 11a la orele de religie nu avem lectii noi,sunt aceleasi vorbe repetate in continuu de 11 ani incoace de catre profesoara.ar putea la fel de bine sa se inregistreze si sa ne puna caseta in fiecare an.:)).Da' nu despre asta vreau sa vorbesc.Vroiam sa mai fac cateva completari referitoare la articol.In primul rand ca filmul ala e intr-o limba straina(greaca parca) si nu multi o cunosc.Asa ca cei care l-au tradus si-au permis sa mai faca mici adaosuri ca totul sa para si mai convingator exact cum s-a intamplat si cu Biblia care a fost tradusa complet gresit.Am gasit acolo niste formatii de care nu am auzit in viata mea cum ar fi MATADORGROUP.aMdat search pe Google si am constatat ca defapt nu exista formatia asta ci pur si simplu a fost inventata.ASTA DOVEDESTE CA BISERICA DINTOTDEUNA A VRUT SA MUSAMALIZEZE.Alta formatie de care nici Google-ul nu stie nimic este Mickysix.Nici un rezultat pe google despre astia.Mai vreti dovezi?Formatia APHRODITE'S CHILD NU ESTE AMERICANA!!!este o trupa ce s-a nascut in 1967 in GRECIA.NU IN AMERICA.Iar BLACK SABBATH NU ARE NUMARUL 666 PE NICI UN ALBUM.sunt niste minciuni.Inca o dovada a faptului ca Biserica,dupa cum a spus si Pet crede ca stie dar defapt habar nu are.Si mai sunt sute de greseli pe text dar am vrut doar sa dovedest teoria lui pet.Astept contra argumente!

11:48 AM  
Anonymous Anonymous said...

.......iar intervin....


sa precizez ca cel putin Black Metal-ul este..practic muzica anti-crestina...?cunoscatorii cam stiu asta...ascult black death gore grind heavy..si cam orice de genu'..ce-i drept sunt ateu..treaba mea..oricum nu sunt din cauza ca shagrath canta chestii gen " apocalipsa va veni " plm..sau marduk " fuck me jesus! " care e un album,...nah..cam anti-crestin fie vb intre noi...

fiecare om e liber sa asculte ce vrea..si daca din cauza rock-ului se face satanist or smth.pai atunci e un idiot fara caracter...
crezi in ce simti ca exista sau nu...right>?

3:09 PM  
Anonymous Anonymous said...

CHESTIA ASTA A LUI ANDREI M-I SE PARE CEVA CU INTENTI BUNE DAR NU PREALA DUS CAPUL.PRIMUL LUCRU DE CARE AVEA NEVOIE E DOCUMENTAREA,DOCUMENTARE MASIVA NU ASA.CE AI SCRIS TU E DESTUL DE BINE,APRECIEZ ASTA,SI MIE IMI PLACE SA SCRIU DIVERSE COMENTARI.AS MAI ADAUGA LA CHESTIA CU STEAUA LUI DAVID(CU 5 COLTURI)ESTE EMBLEMA STATULUI ISRAEL,APARE CHIAR SI PE STEAGUL LOR MAI E FOLOSITA SI LA DECORAREA SINAGOGILOR,DAR IN TRECUT ERA FOLOSITA SI IN RITUALURI VRAJITORESTI DAR NU AFRICANE CI EUROPENE.TOTUSI IN TRECUT IN UNELE LOCURI ERAU ARSI PE RUG OAMENI PT VRAJITORIE,POATE ERAU VINOVATI FIE AVEAU O ANUME INFATISARE SAU COMPORTAMENT MAI REBEL SAU REUSEA SA FACA LUCRURI IMPOSIBILE ALTORA.DECI DAK ATUNCI EXISTAU ROCKERI PROBABIL ERAU ARSI PE RUG.SAU ERAU CONSIDERATI ERETICI SI PT MAI MARI BISERICI ERA TOT UNA.TOTUSI CHIAR SI MAI MARI BISERICI PUTEAU FI CONSIDERATI SATANISTI DUPA CRITERII ASEMANATOARE LUI ANDREI PRIN FAPTUL K AU EXISTAT CRUCIADELE,CUM OARE ACEI OAMENI AI LUI "DUMNEZEU" PUTEAU SA GANDEASCA K POT FACE BINE CRESTINATATI SI POT "SALVA" SUFLETE PRIN RAZBOI SI SUFERINTA DIN TIMPUL SI URMA LUI ALTFEL DECAT KU PUTINA ISPITIRE DIAVOLEASCA.

7:20 PM  
Anonymous Anonymous said...

In primul rand sal!.Parerea mea este k muzik rock nu este satanica ci cimpotriva,cine a ascultat vreodata LINKIN PARK-WHAT I VE DONE stie k acolo se vorbeste despre lucruri care au distrus oameni si greseli facute de conducatori de state si k de fapt nu este vb despre nimik satanic si in general rock-ul modern nu are nici o legatura cu satanismul.Ascult rock si nu ma influenteaza cu nimik rau ba dimpotriva ma simt mai bine dupa ce ascult.Ascult Linkin Park si imi
plac pt ca vorbesc in general despre sentimente umane si despre lucruri care ni se intampla zilnik ex:you point the finger at me again(ma arati cu degetul-spuneti-mi sincer:NU ATI FOST VREODATA ARATATI CU DEGETUL SI CRITICATI DE CEILALTI).Aproape toti colegii mei de clasa mai in gluma mai in serios zic k sunt satanist(deoarece au citit si ei p undeva un articol k cel al domnului andrei)si nu stiu de fapt ce inseamna muzick rock.SI DAK VRETI SA STITI IN TIMP CE AM SCRIS ACEST COMMENT AM ASCULTAT LINKIN PARK SI POT SA SPUN K M-A INSPIRAT.LP 4 EVER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

5:45 PM  
Blogger Florin said...

Elaxalien tradu tu Biblia daca esti asa bun

10:40 AM  
Blogger Alexandra said...

Pana acum nu am vazut un singur sustinator al articolului cu pricina, care sa aiba vreun argument

6:41 AM  
Blogger Alexandra said...

M-am referit la sustinatorii articolului scris de acel domn Andrei (ca sa nu existe confuzii)

6:42 AM  
Anonymous Anonymous said...

"nu am mare lucru in comun cu muzica rock ptr ca stiu cat rau poate face.cand ai sa vezi cu ochii tai repercursiunile muzicii rock(nu in toatlitate)atunci nu te vei mai da atat de rotund." k raspuns la anonymous1
daca nu ai habar de rock de ce il critici? sau asculti doar ce se potriveste cu iq-ul sub 50?

pt autor...super tare articolul...am ras cu lacrimi la faza "pai daca esti bou" si romania are nevoie de cat mai multi care sa se ridice din stadiul de legume zombie

rock on!!!

2:17 PM  
Anonymous Anonymous said...

OOOO DAAA deci..nenea andrei...te sfatuiesc sa..iti vezi de treaba ta cu "Credinciosii" daca va puteti numi asa.de parca nu stie toata lumea ca shi cei care se vor mari credinciosi nu sunt ei mari "ushi de biserici" mai ales ce fel..se iau de ''Rockeri''...shi nu isi dau seama k daca ascultam muzik rock suntem tot oameni...nu inseamna ca il slujim pe satan..deci..pliscu mai mik nenea..:D:P

7:28 PM  
Anonymous Anonymous said...

si eu ascult rock dar nu s satanista.andrei a generalizat si mi se pare cam rasist.bravo lui k a descoperit credinta,dar...asta nu inseamna k toti tre sa fim la fel de "evlaviosi" k el.ROCK ON PET

7:35 PM  
Anonymous Anonymous said...

"La începutul anilor '80 a apărut în muzica rock un fenomen care nu a putut fi explicat pe deplin nici până astăzi. Acest fenomen se numeste "acoperire (redare) inversă": La redarea inversă a unor melodii rock, se constată aparitia unor mesaje care au , de cele mai multe ori, un pronuntat caracter satanist. Se aud , mai ales , blasfemii la adresa lui Hristos, cuvinte de laudă pentru satana sau îndemnuri imorale. Acest fenomen a fost semnalat de mai multi cercetători si nu poate fi negat."


Da, da, da, si daca rulez invers un CD cu Windows o sa-l aud pe Lucifer fredonandu-mi "Progenies of the Great Apocalypse". Mai degraba as crede asta. Well, felicitari tie in primul rand pentru articolul asta si in al doilea rand celor care au avut bunul simt si rabdarea sa citeasca tot. Foarte tare, frate:)

4:21 PM  
Anonymous Anonymous said...

O mizerie de articol. Sunt spuse atitea prostii de nici nu stiu de unde as putea incepe. As putea spune ca tocmai autorul lui nu face altceva decit sa intareasca ideia ca rock-ul este satanist, sau necrestin. Este acelasi lucru. Eu sunt un fost bassist de death metal, care am renuntat la formatie si la muzica si la tot ce tine de spurcaciunea acestui gen muzical si imi voi permite sa-i fac o recomandare autoruluite: rog sa mai studiezi si sa te documentezi cind faci niste afirmatii,articolul tau este plin de inexactitati si pareri personale, care nu au nici o legatura cu realitatea. De exemplu spui ceva despre zeul Thor,zeul fulgerului, nu conteaza. Eu iti spun : alti ceilalti dumnezei , in afara de Hristos sunt demoni (citeste psalmii) deci cum ii spui tu nenea Andrei a avut dreptate. Apoi ca punkistii nu sunt satanisti ci anarhisti. Iti spun eu ceva, de la Dumnezeu nu vine anarhia , dar de la diavolul da. Si ca acestea sunt multe.
Am sa inchei cu un citat din Sf Scriptura "Cine nu este cu Mine, este împotriva Mea, şi cine nu strînge cu Mine, risipeşte" Matei 12:30

2:46 PM  
Blogger PET said...

Ai comentat doar 2 asazise probleme. Cum ramane cu restul problemelor pe care domnul Andrei le are? Semnul pacii, etc? Am dovedid anumite lucruri in care Andrei minte... deci nu ascunde... MINTE... deoarece incearca sa aduca adevarul in de partea lui. Nu am o problema cu adevarul atata timp cat in prezinti ca atare si nu minti. Parca minciuna este un pacat. Nu? Cum ramane cu minciunile spuse de Andrei?

Faptul ca esti "Fost bassist de Death Metal" nu dovedeste nimic. Poti sa fi un om cult sau doar pun putzalau care sa lasat dus cu zaharelul de "Cat de cuul e sa te imbraci in negru"

In plus si tu esti un exemplu clar de credincios fanatic care nu poate sa accepte alte pareri si religii, doar ceea ce zici TU e adevarat, doar ceea ce zice BIBLIA e adevarat, restul sunt cacaturi si DEMONI.

Iar acel citat pe care l-ai pus este dovada pura de egoism.

Eu nu sunt cu tine, dar nici in potriva ta. Nu ma deranjeaza credinta ta si nici nu ti-o judec. Poate o comentez, da, dar nu ti-o judec. Faci ce vrei, crezi in cine vrei. Dar totusi, sunt impotriva ta :)

Ei, in ziua de azi lumea e mult mai diversa, si sa-i condamni pe toti cei care nu cred in El ca find dusmanii tai... e cam gresit din partea ta.

2:57 PM  
Anonymous Anonymous said...

Având în fata ochilor toate acestea, sa cercetam putin radacinile rock-ului. Putini sunt cei ce stiu ca originile acestei muzici trebuie cautate în adâncurile junglei africane. Când vânzatorii de sclavi , au adus în 1619, primii sclavi în America, nu au adus numai trupuri omenesti pentru vânzare, cum au crezut ei , ci si obiceiurile, datinile si mai ales muzica lor, o muzică ceremonială a vechilor religii africane, a cărei putere îsi afla izvorul în ritmul hipnotic care te duce în stare de transă. În aceste religii, pe care sclavii le-au practicat si în America, magii si preotii păgâni ai idolilor si ai cultului Voodoo, chemau ,folosind si jertfe de animale , pe duhorile necurate (adică pe demoni), care veneau imediat la ceremoniile lor satanice.

Sa inteleg ca muzica rock provine “din adancurile junglei africane”. De fapt in acest pasaj autorul incearca sa bage in aceasi oala rock-ul cu: jungla, voodoo, magii, preoti pagani, ceremonii satanice. Lucru aberant. Atat de aberant incat nici macar un contra-argument nu exista.
R: Nu e aberant, e purul adevar. Chiar dv. o spuneti. Un contraargument nu exista.
Cunoscutul cântăret Jimmy Hendrix a avut un baterist originar din Uganda -Africa, al cărui tată se ocupa cu Voodoo si magie. Acest baterist era uimit de ritmul si miscările Voodoo folosite de Hendrix, care semănau cu cele folosite de tatăl său. Mike, solist al formatiei Fleetwood Mac, ca si alte staruri ale rock-ului, a călătorit în adâncurile junglei africane, pentru a învăta ritmurile Voodoo si a-si îmbogăti sunetul muzicii sale.

Un alt lucru total aberant. De unde stie autorul ca tatal bateristului lui Jimi Hendrix practica ritualuri voodoo si magie ? Si ce legatura ar avea asta cu muzica fiului sau ? Si un lucru mai rau, ce conteaza de unde era originar bateristul ? Hmm…cam prea trage fragmentul asta la rasism. Apoi, formatia Fleetwood Mac nu a avut nici un solist pe nume Mike. Eventual bateristul care se numea Mick. Si apoi asta e un alt lucru aberant. Ce dovada are nenea Andrei ca “Mike” a fost “in adancurile junglei africane” ? Si daca a fost, inseamna ca a fost pentru a invata “ritmurile Voodoo”

R: Ati fost prieten intim cu tatal lui Jimi Hendrix? De unde stiti? Cum puteti afirma cu o asa siguranta tot ceea ce spuneti? Daca aveti detalii depsre viata intima va rog sa le faceti publice. Apopo “Mike” la ce s-a dus in fundul junglei? Ati fost cu el? Ne povestiti si noua?
In continuare autorul ne prezinta niste asemanari intre “rockari” si “africani”. In aceasta poza observam niste punkeri. Da, frizurile si imbracamintea lor par a fi “ciudate si nu-prea-normale”, dar pentru un cunoscator, sa faci un punker satanist e cea mai mare aberatie. Intre satanist si anarhist e o diferenta. A…da, ca nu cred in Dumnezeu e adevarat, dar nu poti sa zici ca cine nu crede in Dumnezeu e satanist. Sau cam asta cred ca e ideea autorului…si a bisericii in general. Tu nu esti cu Dumnezeu inseamna ca ai o viata mizerabila, nefericita, iar daca mai adaugi o frizura ciudata, o haina neagra, automat esti satanist
R: Ideea era alta. NU ca aia erau punkeri sau mai stiu eu ce erau. Voia sa scoata in evidenta asemanarea tinutei intre cele doua grupuri africani –punkeri. Adica raul lucreaza la fel.
Un om fara Dumnezeu este al daivolului, cale de mijloc nu exista. Anarhia nu este de la Dumnezeu, este de la diavolul. Inclusiv semnul lor acel A in cerc Anarchy - simbolizând respingerea oricărei legi şi autorităţi. Mai Satanist de atita ce vrei?
Asemanari ? Ce asemanari ? Ritmul ? Faptul ca in rock se folosesc tobele ? Asta dovedeste ca rock-ul provine din “Adancurile junglei africane” ? Nu prea cred ca e un argument prea bun.
R: Nu e vorba doar de tobe. Ci de origine. Sau poate sunteti specialist in domeniu si faceti lumina.

Un alt lucru total aberant. Miscarile pe care Elvis le facea nu il fac satanist. Daca da mai putin mai mult din picior inseamna ca e satanist ? Aberant. Daca gandim putin logic, parintii din ziua de azi, erau tineri pe vremea lui Elvis, oare nu tot “acei tineri” il ascultau ? La fel si cu Beatles ? Asta e o si mai mare aberatie. Da, aveau par lung. Daca apare ceva ce “nu e normal pentru biserica” (adica parul lung), inseamna ca sunt satanisti. Inca odata teoria mea se dovedeste. (teoria mea find: Ce nu place bisericii e automat lucru satanist).
R:Aberant este ceea ce spuneti. Normal ca nu ridicarea piciorului inseama sa fii satanist sau purtarea parului lung. Important este scopul. NU cred se ca ridica piciorul ca sa paseasca , sau purta plete ca avea o problema la par.
R: Pentru a comenta acest lucruar trebui sa fim contemporani cu Elvis. In ziua de azi in care nefirescu trece de firesc, grotescul de frumos, niste miscari ca ale lui Elvis ni se par nevinovate in comparatie cu spurcaciunile care sunt aratate de formatiile de rock contemporane? Exact cum spune “domn Andrei in film” diavolul ne obisnuieste incetul cu incetul. Ce-ar fii fost daca pe vremea lui Elvis exista o formatie gen Dimmu Borgir sau Cradle of Filth, sau Cannibal Corpse. Mai avea oare ea succes la unii ca dv?
Apoi autorul ne prezinta niste “semne” pe care unele formatii le folosesc. Da, sunt formatii care folosesc steaua cu 5 colturi. Da, sunt formatii care mai au pe coperta unui album cate un cap de schelet sau alte chestii, dar asta nu inseamna ca sunt satanisti. Da, exista formatii sataniste. Dar aceste formatii nu sunt cunoscute publicului larg. Nu sunt date pe posturile de televiziune, si nu sunt formatii care tind sa-si faca reclama. Repet: Un cap de schelet, o lumanare, un “text” mai in sange, un zombie nu inseamna ca formatia e satanista.
R:Vai de mine ce afirmatii. Dv sunteti constient de ceea ce afirmati? Dar ce inseamna scheletul, zombi? Oare nu moartea? Ce este moartea Draga PET? Daca Dumnezeu este viata (“Eu sunt Calea, Adevarul si Viata”? Satana oare cine este ? Oare nu moartea?
Din nefericire , tinerii din ziua de astăzi ascultă sfatul celor de la Led Zeppelin si , prin muzica rock păsesc pe drumul spre iad, urmându-l pe Pan, care după cum am văzut îl simbolizează pe satana.

In primul rand corect e “Piper” nu “Pipper”. In al 2-lea rand, pipers a aparut dupa ce Robert Plant citise “The Magic Arts in Celtic Britain” de Lewis Spence. Carte despre traditile celtilor, nici decum nu se refera la zeul Pan asa cum autorul zice. Sa intelegem ca nenea Andrei sufera si de stare avansata de paranoia. Bine, am lamurit si problema asta. Led Zeppelin sunt satanisti.
R: De unde stiti dv la cine se refera melodia? Apoi acea carte pe care o citati “The Magic Arts in Celtic Britain” de Lewis Spence, pai aia este depsre Dumnezeu? Ne Singurul lucru care l-ati lamurit este ca led zeopelin sunt satanisti.
Nenea Andrei spune ca acest semn provine de la Anton LaVey. Fals! Acest semn exista in italia sub numele de “Corna” (coarne in romana). Acest semn daca era folosit in spatele unui barbat, simboliza ca nevasta acelui barbat il inseala. Deseor acest semn este folosit ca si o gluma. “Hook 'em Horns”, adica tot acest semn este folosit de Universitatea din Austin, Texas in meciurile de fotbal american. Sau ca un simplu salut. Daca Anton LaVey a preluat acest gest, nu inseamna ca toti care il folosesc sunt satanisti. In rock acest semn inseamna “Rock on”. Este echivalentul aplauzelor.
R: Serios? Sunteti chiar asa de ferm in aceste afirmatii? O gluma buna sunt afirmatiile dv. Binenteles nu toti care fac acel semn sunt satanisti, inseamna ca nu stiu ce fac..

O alta aberatie. Da, e un fulger. Da, poate fi semnul zeului Thor. Dar de ce Thor = Satana ? Daca in mitologia nordica Thor era zeul fulgerului, inseamna ca in religia ortodoxa, orice alti zei din orice mitologie reprezinta pe satana ? Ar trebui respectata credinta fiecarui popor. Sau ortodoxii sunt prea egoisti ? Da, nu crezi in mitologia lor, dar trebuie sa respecti. Iarasi imi da dreptate teoria mea.
Da nenea Andrei are dreptate. Spune scriptura: Am vazut pe satana cazind ca un fulger” iar ceilalti zei in afara de Dumnezeu (Hristos) care sunt idoli sau diavoli - că toţi dumnezeii neamurilor sunt idoli”, mai exact, diavoli, (Psalm 95, 5) şi „că toţi dumnezeii păgânilor sunt nimic” (I Paralipomena 16, 26).
Inca o dovada a boli suferite de nenea Andrei (paranoia). Simbolul pacii a aparut la data de 21 Februarie 1958 find creat de Gerald Holtom. El find numit “Peace Simbol” (simbolul pacii)
R: Adica semnul pacii e bun??? Vai,vai. Noi crestinii, domnule PET avem un semn mai bun, avem SFANTA CRUCE. Iar semnul pacii ca sa stiti si dv este crucea lui Nero. Sub acel semn Nero a martirizat sute de crestini. Si ne bagiti pe git o asemenea spurcaciune! E o mare pacaleala pentru ca unul ca dv , fraier si fara de Dumnezeu sa accepti un asemenea semn. Ma face sa rid, adica pentragrama nu e satanista. Eu rid de ma tavalesc pe jos. Din ce lume faceti parte?
Iata citeva insemne (spurcaciuni) satanice: pentagrama [reprezintă stăpânirea Satanei peste întreaga lume], crucea lui Nero [e crucea răsturnată, cu braţele strâmbate, semn al unei presupuse înfrângeri a credinţei creştine şi a crucii lui Hristos], p. 109, securea nedreptăţii [cu două tăişuri, simbol al forţei şi al nedreptăţii]; Baphomet [pentagrama întoarsă, pentru a forma configuraţia un cap de ţap]; zvastica [ simbol indian vechi al soarelui şi al rodniciei, care a devenit simbol al forţei în satanism, al puterii nelimitate, al războiului şi al distrugerii creştinismului prin strâmbarea crucii], p. 109; simbolul coarnelor lui Satan [cele două degete ridicate, simbolizând coarnele diavolului, cu care se salută rockerii]; semnul anarhiei [simbolizând respingerea oricărei legi şi autorităţi];




Potrivit Sfintei Scripturi , o altă manifestare specifică oamenilor demonizati sunt strigătele puternice. Iată o relatare a întâlnirii unui demonizat cu Iisus Hristos : " Si văzând pe Iisus , strigând , a căzut înaintea Lui si cu glas mare a zis: Ce ai cu mine , Iisuse, Fiul lui Dumnezeu Celui Preaînalt? " ( Luca 8,28). În alt loc este scris:" Si era în sinagoga lor un om cu duh necurat, care striga tare"(Marcu, 1,23). Să comparăm acum strigătele demonizatiilor cu strigătele cântăretilor rock.



Sa inteleg ca tenorii/sopranele sunt…satanisti ? De cand vocea iti reprezinta religia ? E adevarat ca multe formatii nu folosesc o voce normala. Unele din tre ele folosint fie zbieraturi, fie o voce foarte groasa. Dar asta nu simbolizeza nimic, chiar daca versurile nu se prea inteleg!
R: Pai tu compari de exemplu pe John Tardy (Obituary) sau Dany Filth (Cradle of Filth) cu Luciano Pavarotti. O idée mai absurd ca asta nu am auzit. Poti face o comparative intre o melodie si tipat. Pai dupa mintea ta intre o diaree si o savarina nu e nici o diferenta. ? Ceea ce spui este e-a dreptul caraghios


Aici putem vedea o imagine dintr-o slujbă de exorcizare săvârsită de un preot. Demonizatii în afară de strigăte puternice , obisnuiesc să facă si gesturi furioase spasmodice. Priviti cu atentie asemănarea cu muzica rock!

Nici nu mai are rost sa pun imaginea deoarece ideea e absurda.
R: E aburda penru dv, care sunteti in ratacire. NU aveti ce sa spuneti pentru ca imaginile sunt evidente, si exista o mare asemanare. Repet ar trebui sa vedeti un posedat.

Formatia IRON MAIDEN a scos un album cu titlul "Numărul fiarei".



Si ? A…da. Sunt satanisti. Nu. Nu sunt. Daca exista o melodie, un album, o coperta de album, sau orice altceva care poate simboliza ceva negativ pentru biserica, asta nu inseamna ca acel album e satanist, sau acea formatie e satanista. Sau faptul ca un membru dintr-o formatie poarta un tricou cu numarul 666 iarasi nu simbolizeza ca e satanist. Sunt mari diferente care trebuie facute

R: Cel care poarte un tricou cu 666 poate nu e satanist, pentru ca nu stie. Dar nestiinta nu este o scuza. Cel care face propaganda si aduce laude diavolului, dupa umila dv parere se poate chema altfel decit satanist? Pentru ce formatia Iron Maiden au asemenea coperti, versuri etc? Din teribilism? Sa arate ca sunt tari? Sa stiti ca asta se cheama mandrie. Iar din mindrie lucifer a cazut din rai si s-a transofrmat in diavol.

Fals. Pana acum nu sa vorbit despre nici o formatie cu caracter satanic. Nici macar un exemplu bun nu s-a dat. Si na…trebuie sa-i dam voie sa mai zica ceva...deoarece partile si mai comice deabia acum incep.

R: Adica dupa parerea dv, nu exista formatii satanice. Nu inteleg. Adica poarta semnse satanice, cinta despre diavol si noi poate ar trebui sa le spunem ca sunt chiar buni crestini sau cum.

E totusi comic ca exista genul “Christian Rock” (rock crestin). Sau poate chiar “Gospel”. Asta e una din marile probleme are articolului. ROCK-ul are o multime de sub-genuri. Si ce e grav e ca autorul generalizeaza. Cum am mai spus…exista formatii mai sataniste, dar asta nu inseamna ca tot rock-ul e satanist. In general rock-ul se caracterizeaza prin intrumente. Chitara, Chitara Bass, Tobe. Acestea find instrumentele principale. Alt gen care mai foloseste aceste instrumente mai este si Jazz-ul, dar acesta foloseste alt ritm si in general un saxofon, flaut, etc. Acel vers pe care autorul il arata ”Dimineata in biserica, iar seara rock’n’roll” nu dovedeste ca Alice Cooper se “proclama” crestin. Sau ca formatia lui e crestina. Daca stam sa analizam putin textul, se specifica… Dimineata IN biseria, iar seara rock’n’roll. Daca luam exemplul din biblie dat de autor, Matei 6,24,
R: Cum poate exista o muzca crestina care are ca temelie niste incantatii satanice. Daca muzica rock are ca temelie asa ceva inseamna ca tot genul este compromis. NU instrumentele sunt problema, ci originea muzicii. Adica putem pune o tiganca vrajitoare alba linga un calugar pustnic. Sunt tot una dupa mintea dv.
Alice Cooper nu este crestin, isi declara identitatea de iubitor de diavol. Din manifestarile sale , muzica si viata pe care o duce poate fii considerat un satanist, un hulitor de Dumnezeu.
“Nimeni nu poate să slujească la doi domni, căci sau pe unul îl va urî si pe celălalt îl va iubi, sau de unul se va lipi si pe celălalt îl va dispretui; nu puteti sluji lui Dumnezeu si lui mamona”, ar trebui sa intelegem ca acel text specifica ca noi dimineata il slujim pe dumnezeu, iar seara slujim rock’n’roll-ul ? Fals. Asta crede autorul. Dar daca stam sa gandim putin logic si normal, ce intelegem ? Ca dimineata mergem la biserica, si eventual, seara ascultam rock. Nu vad problema.
R: Fals este ce afirmati. Adica alice Cooper, care este un om cu doua fete ne invata si pe noi sa fim la fel. Adica ziua ingeri si noaptea draci. E chiar caraghis. Fals e ceea ce credeti dv, nu autorul. Autorul intelege foarte bine ce spune Biblia si mesajul Mantutorului nostru Iisus Hrisots. NU vedeti nici o problema pentru ca sunteti orb si hulitor de dumnezeu si iubitor de diavol.

Dar cel mai comic e cand aud acest cuvant… VOODOO. Acest nou gen, rap house nu are legatura cu rock-ul, si nici macar cu satanismul. Problema autorului e ca RAP-ul provine de la negri. E clar ca autorul e rasist. In plus, chiar daca textul cuprinde vocabular injurios si murdar, tot nu inseamna ca e satanist. Ca nu place bisericii ? Aia e cu totul alta poveste, dar nu e satanist. Si din nou teoria mea….Ce nu place bisericii…e satanist

R: Daca vocabularul este mizerabil... aproape ca mor de ris, adica e de la Dumnezeu? Nu e de la diavolul? Adica Hristos injura sau cum nu inteleg. Autoru filmului nu e rasist, nu are nici o treaba cu negrii, ci doar cu mizeriile lor de sunete lpe care le considera muzica.


Să ascultăm acum un jurnalist al rock-ului , care afirmă că : " Dacă Elvis ar fi fost Dumnezeu , Beatles ar fi fost Hristos".

Da, si eu ascult muzica mai tot timpul. E un lucru rau ? Acel jurnalist facea o ironie la cat de bun a fost Elvis si cat de grozavi au fost Beatles. E o simpla comparatie

R: Sa nu iei Numele Domnului Dumnezeului tau in desert (Decalogul)

Cum am ami spus dintotdeauna a imitat adevărul lui Dumnezeu. Camerele copiilor au ajuns temple ale rock-ului. Asa cum bisericile sunt împodobite cu icoane, tot asa si camerele copiilor sunt pline cu imagini ale starurilor pe care îi adoră. Sfântul jertfelnic este înlocuit cu aparatura la care tinerii pierd ore în sir , ascultând muzică rock.



Din nou nu vad problema. Fiecare dintre noi e liber sa faca ce vrea cu timpul lui. Acele camere ale copiilor pot fi cum doresc ei. Daca am un poster cu “nu stiu ce cantaret”, nu inseamna ca il jertfesc. Apoi tinerii pierd mult timp ascultand si alt gen de muzica, nu doar rock

R: Dv nu vedeti nici o problema. De ce? Pentru ca aveti o problema. Nu sunteti crestin.! Poate doar cu numele. Ceea ce spune autorul este altceva. In loc de icoane care reprezinta chipul adevarat a lui Dumnezeu, sunt afisate spurcacinile formatiilor rock. Nenea Andrei doreste sa arate lipsa de Dumnezeu, departarea de Dumnezeu a tinerilor si imbratisarea satanismului cu toata fiinta prin muzica rock care ii preocupa si le ocupa foarte mult timp. Totodata inlocuirea sfintilor de jeguri umane ce-si spun artisti si cintareti de muzica rock.

Când eram adolescent , am avut si eu ca idol pe Jim Simmons de la formatia KISS. Într-adevăr îl socoteam ca pe un dumnezeu.



Pai daca esti bou.
R: Acelasi lucru l-as putea afirma si eu despre dv. De ce, pentru ca acel om s-a desteptat si a renuntat. Dv va “inchinati” in continuare la aceasta muzica si la cei care o cinta.


Primul exemplu pe care îl vom asculta este de la formatia Queen. Cântecul se numeste "Another one bites the dust" (Încă unul moare). Refrenul -"Another one bites the dust"- la redarea inversă se aude -"Start to smoke marijuana"(Începe să fumezi marihuana)- .



Asta e cea mai mare aberatie. In primul rand exista multe zvonuri. Unu dintre ele a fost acela ca daca asculti o melodie de la coada la cap se aud sunete sataniste. In al 2-lea rand, daca a sculti o melodie de la coada la cap, poti sa auzi ce vrei tu. In al 3-lea rand, o melodie a fost facuta sa fie ascultate de la cap la coada.

R: Eu am facut cu acele melodii exact cum prezinta filmul si este adevarat. Poate e o simpla intimplare. Dar oare puteti sa afirmati cu o siguranta de 100% ca acele molodii sau melodiile rock nu contin mesaje subliminale?
Am mai spus-o, daca acest gen muzica se sprijina pe ceva satanic e imposibil de crezut ca va iesi ceva bun.
Spuneti de formatia Slayer ca au versuri mai putin satanice. Ce inseamna mai putin sau mai mult satanic? Adica daca esti putin mai satanic esti mai aprope de Dumnzeu, nu esti satanist. NU inteleg logica.
R: Nu spun acest film are si el neajunsuri, nu este perfect, dar mesajul este foarte clar. Acela ca muzica rock este aducatoare de vatamari trupesti si sufletesti.
Sunt atitaea cazuri morti ale vedetelor rock, exemple de viata destrabalata ale lor, viata destrabalata care este urmata si de unii admiratori ai acestui gen muzical. LA aceste lucruri nu se gindeste nimeni? O muzica care incita la violenta, anarhie, desfrinare, hula, cum poate fi ea de la Dumnezeu. Este cu siguranta de la diavolul.
Domnule PET cind faceti nu articol nu ne bagati pe git concluziile dv. Subtil ar fi fost din partea noastra sa tragem noi concluziile.
Am fost rocker, am avut plete, am purtat craniii la git, am avut postere cu formatii, mult timp pierdeam ascultad muzica, am cintat in formatie (si am cintat chiar alaturi de IRIS), am fost ca voi.
Eu nu impun ceea ce spun. Am vrut sa-mi exprim liber parerea la ceea ce a scris dl PET. Multi ma vor numi fanatic religios. In ochii unor necredinciosi eu voi fii intotdeauna un fanatic. Se tot spune prin cometariu dl PET ca fiecare are dreptul sa faca ce vrea. Exact asta doresc si eu, ca fiecare amator de rock, sa caute, sa verifice si sa lamureasca asupra muzicii pe care o prefera. Sa foloseasca acea libertate, sa nu devina scalvul acestei muzici.

12:18 PM  
Blogger PET said...

Referitor la Mike si calatoriile lui in "Adancurile Junglei Africane" ... de unde stie Andrei unde a fost? Si de unde stie Andrei ca tata tobarului lui Jimi Hendrix practica ritualuri Voodoo?

NU eu am afirmat aceste lucrui. Andrei. DE UNDE STIE ANDREI ACEST LUCRU? Dovada...

Cat despre Semnul Pacii care cica vine de la crucea lui Nero...

http://en.wikipedia.org/wiki/Peace_sign#The_peace_symbol

Se se mai poate catua pe internet. Acum probabil o sa-mi ziceti ca pe wikipedia oricine poate edita si ca multi incearca sa ascunda purul adevar.

Orice argument aduceti Andrei tot minte in acel articol.

Am inteles ca anuminte lucruri din punctul de vedere al unui crestin sunt adevarate chiar daca pentru o persoana deschisa la minte i se par aberante.

Problema principala a articolului e faptul ca GENERALIZEAZA. Da sunt formatii sataniste. Am si zis asta in finalul articolului, dar aceste formatii nu sunt cunoscute... sau mai bine zis nu sunt "mainstream".

Sa faceti Led Zeppelin satanisti... de restul sa nu mai vorbim. Dar Led Zeppelin?? mi se pare o problema destul de grava.

Andrei in articol aduce ca argumetn ca nu stiu care sta in casa lui LaVey (sau cum il chema) is total absurde.

Satanismul nu exista asa cum il credeti voi. Satanismul e pratcicat de ... 10 persoane (exemplu de numar mic)... in comparatie cu cati credinciosi sunt.

E doar un joc mental pe care vi-l faceti deoarece religia trebuie constant sa aiba "dusmani".

Eu ascult rock, metal, death metal, jazz, electronica si o gramda de alte chestii. Am mai zis si in articol. ROCKUL are o gramda de SUBGENURI si sa-i faci pe toti satanisti bazandu-te ca cica rockul vine din "africa" mi se pare si pur rasist... dar nu ma mai mira nimic. Esti exact motivul pentru care ma bucur ca sunt deschis la minte si nu sunt orb.

Si da, sunt crescut crestineste. Botezat ortodox, gradinita am facuto la baptisti. Stiu pilde, stiu povesti, mai stiu ce zice dumnezeu, stiu cine e dumnezeu.

Un lucru pe care il uiti e cel mai important lucru. Conteaza ce fel de persoana esti si nu religia pe care o ai.

Cu ce sunt mai buni acele persoane care se carca in picioare, nu respecta reguli doar ca sa pupe unde pupa toti? De cate ori se aduc moaste se imburzesc toti ca niste nesimtiti. Nimic nu mai conteaza, numai ei sa ajunga acolo. Citeam ca unii isi inchireau copiii ca sa aiba altii posibilitatea de a se baga in fata?

Religia ... de fapt nu neparat religia. Multe pasaje din biblie sunt fumate rau de tot. Suntem in anul 2008. Biblia a fost scrisa acum muuuulllltii ani.

Uite ce a patit Parintele Tanacu. El a vrut sa faca bine, dar in felul cum a vrut el sa faca acel bine, a omorat un om. Cati mai trebuie sa moara pentru religie?

12:50 PM  
Blogger PET said...

Cat despre originile rockului:

http://en.wikipedia.org/wiki/Origins_of_rock_and_roll

ALEA sunt originile rockului nu flori si pere pe care vi le imaginati voi.

1:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Scopul meu nu este sa va trasform eu in ceva, ci doar sa lamuresc niste lucruri care din pacate nu le cunoasteti. As avea foarte multe sa va spun, dar in acest caz ar trebui sa ocupam doar noi acest forum ceea ce nu ar fi corect pentru ceilalti.
Va inteleg confuzia, suntem oameni supusi greselilor. Insa mai trebui sa cautati, sa va puneti la curent cu anumite lucruri care din anumite nu le cunoasteti
E problem dv ce ascultati, eu nu m-am legat de libertatea dv. Am spus si repet fiecare om este liber.
Andrei a facut o afirmatie, referitor, la Mike. Puteti dv infirma? Nu. Daca nu puteti de unde stiti ca minte. E logic.
Va rog nu-mi mai tot da-ti linkuri, pot si eu sa va dau o gramada Eu in schimb pot sa va dau si carti. De ce va impuneti propria parere cu forta? Eu nu v-am obligati cu absolut nimic. De ce ma obligati sa cred ,ca apare pe acel site este adevarat? Eu v-am spus sa cercetati.
Faptul că s-au desprins de-a lungul vremii schisme şi erezii nu înseamnă că Biserica şi-a pierdut unitatea, pentru ca Unitatea ţine de Adevăr, dar unitatea nu se referă la un număr de credincioşi, ci se referă numaidecît la Adevăr, care nu s-a stricat, rămîne imutabil şi singurul drum mîntuitor. Singurul Adevăr este Hristos: “Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa”; în funcţie de Adevărul acesta e tot.
Dv ati fost la baptisti, poate stiti ca baptistii , ca si catolicii sau ce mai vreti dv nu sunt Biserica lui Hristos. Nu are rost sa detaliez. Sunt prea multe de spus aici.
In legatura cu Led Zepplin va sugerez sa mai cautati. Cu multa obiectivitate. In filmul lui Andrei mai este amintit si Aleister Crowley, alt satanist (practicant), poate veti afla ca unii membrii ai formatiei aveau legaturi cu acest individ, ca si alte formatii de ex The Beatles.
Apoi in legatura de cei care se imbulzesc la Sf Moaste. Aceste afirmatii nu aveau ce cauta aici, pt ca dv nu aveti ca subiect criticarea credinciosilor (unii mai putin, altii mai mult) ci doar filmul lui Andrei. In acest caz eu traiesc cu impresia ca daca unii se imbulzesc si fac anumite greseli, eu trebuie sa dau la gunoi Biblia si pe Hristos si a ascult Mortification. Spuneti-mi dv tilharul de pe cruce care si-a marturisit vina in fata Mantuitorului unde s-a dus? In Rai , de ce? Pentru ca L-a recunscutpe Hristos ca unic Dumnezeu si pentru ca s-a smerit. Cunoasteti semnificatia acestui cuvint Dl PET?
Care pasaje din Biblie sunt fumate? La ce anume va referiti? Sunteti in masura sa faceti o interpretare a Sf Scripturi? Eu unul, nu cunosc multi care pot, poate am mai gasit unul, pe dv.
Cazul Tanacu nu-l cunosc in detaliu. Nici dv nu stiti cu adevarat ce s-a intimplat acolo, ci doar ce presa a prezentat. Nu spun ca e posibil ca acel preot a gresit, dar spuneti-mi citi tineri au murit din cauza acestui gen de muzica.
Va rog sa nu incepeti cu cruciade si prostii. Biserica ortodoxa este impotriva lor. Deci judecati cu obiectivitate.
Au murit foarte multi oameni dar nu din cauza Bisericii, ci pentru Hristos, uitati-va citi martiri sunt. Iar dv ca sa puteti asculta muzica rock, death si ce mai vreti, o datorati si unor “fanatici” ca mine, iar unii care si-au dat viata prin puscariile securitatii, (vor fii martiri) si care nu au abandonat credinta crestin ortodoxa (nu cu muzica rock) si pe Hristos nici macar cu pretul vietii.
Sa va fie rusine!

2:13 PM  
Anonymous Anonymous said...

domnu andrei are un aparat de gandire defectuos,adica nu prea emite idei proprii.inca nu s a descoperit pe sine,nu se accepta asa cum e si copiaza de ici,de colo.probabil cauta stabilitatea sufleteasca dar dezinformat cum e,sau aparent victima si dezinformat,n o s o gaseasca.
daca te ai nascut roman,e normal sa fii crestin ortodox.o demonstreaza si istoria.
dar una e sa fii ortodox si alta e sa faci afirmatii aberante pe care sa le iei drept adevaruri.extremismul e o boala mintala sau sufleteasca.
majoritatea oamenilor,indiferent de religie,nu se schimba:cand dau de necaz,se duc unde pot atunci,cand se gasesc in culmea disperarii,ca sa fie ajutati.daca isi rezolva necazul,persista in greseala care a dus la aparitia necazului.
este trist ca in Romania au existat si exista multi preoti care intretin isteria de masa prin sperierea oamenilor cum ca vrajile ar avea vreo putere asupra oamenilor.este o credinta primitiva care de fapt intretine omului starea de teama fata de divinitate.pai omul trebuie sa fie responsabil cu viata lui,adica liber.de fapt,este o crima ideologica.ma rog,un subiect prea complex pentru masele care se vrea a fi manipulate.exista sfinti si preoti care fac cinste omenirii dar sunt si multi idioti,lasi,prefacuti,comozi mintal care merg la biserica in speranta ca pot face un troc cu Creatorul sa i ajute sa iasa din impas.ei nu si prea pun intrebari,doar au pretentii,indiferent de pozitia lor sociala sau de profesia pe care o practica,adicatelea,de la vladica pana la opinca.
concluzia:cum fiinta umana e rezultatul interactiunii dintre gena si mediu,e de datoria fiecaruia sa se informeze corect.pana la urma,credinta inseamna sa respecti niste reguli de viata,niste adevaruri(si asta i destul de greu intr o societate marcata de 50 de ani comunism si de baietii cu ochi albastri)si nu fuga de viata.oricum, o justitie divina trebuie sa existe,mai ales la Romania unde raul isi face de cap si prea multi sufera pe nedrept.daca n ar exista o justitie divina atunci frunza ar putea fi confundata cu copacul din care provine sau...cu un alt copac,nu neaparat cel de provenienta.
ar mai fi multe de discutat dar sunt si taine pe lumea asta.chiar foarte multe.deci,sunt si limite,limitari.deci,e de preferat ca fiecare sa si gaseasca drumul in viata,cum spune intelepciunea populara romaneasca:omul potrivit la locul potrivit.
important:si unii preoti,si nu putini,practica transmiterea de mesaje subliminale.cu ce scop oare?
in orice domeniu de activitate umana exista multi chemati,putini alesi.cine i alege?

11:39 PM  
Anonymous Anonymous said...

OAU!

11:52 PM  
Anonymous Anonymous said...

Important ar fi sa stim care sunt acei preoti care transmit mesaje subliminale. Ii stie cineva?

11:53 AM  
Anonymous Anonymous said...

Si foarte important ar fi si metoda de transmitere a mesajelor subliminale. Poate cineva sa detalieze?

10:47 PM  
Anonymous Anonymous said...

important ar fi.......hmmm
dar daca formulai important e.....?
sau daca formulai e important sa........?
raspunsul il stii si tu.
depinde cum o spui si/sau cum o/ce faci ca sa obtii ce vrei.
pai,cine vrea sa stie,va sti.experimental,de unul singur,fara sa i se dea pe tava.
are nevoie de o minte limpede,ureche muzicala,capacitate de concentrare,ceva memorie,ceva cultura religioasa,simt critic si spirit de observatie ascutit.
era sa uit:nevoia de cunoastere,credinta in cine ne a dotat cu creiere dupa chipul si asemanarea sa (dorinta inseamna rugaciune;au cei de la parazitii o melodie in care spun ai grija ce ti doresti,ai grija pe cine iubesti,la,la,la,la,etc)si nu in ultimul rand sa stii ce sa ceri.prea multi sunt cei care, crestini doar formal,atasati de religie cum bine zicea cineva,spun la nesfarsit:doamne ajuta.(tot la Parazitii, o melodie incepe asa:doamna?,doamne?.......);
....si vei gasi,bate si ti se .....,

12:24 AM  
Anonymous Anonymous said...

Sunt fericit sa afirm ca ascult mult rock si in acelasi timp imi fac seara rugaciunea. Totusi in urma acestor discutii nu pot sa nu ma gandesc, "Sunt ciudat?"

12:04 AM  
Blogger Alexandra said...

Nu, nu esti ciudat. Nu toti rockerii sunt atei. Si eu ascult rock si cred in Dumnezeu. Nu se exclud una pe cealalta

3:12 AM  
Anonymous Anonymous said...

Eram ironic. Dar oricum, multumesc pentru sprijin :)

9:49 AM  
Anonymous Anonymous said...

Faza cu "partea satanica" din STAIRWAY TO HEAVEN confirma teoria mea, MELODIA E COMPLETA!

9:24 PM  
Blogger Miruna said...

Deci pur si simplu super tare articolul.Apreciez in primul rand ca ai avut rabdare sa comentezi atat si sa fi atat de explicit si in al doilea rand ca ai gasit un subiect de ar putea interesa multa lume. Felicitari ! Tine o tot asa ..

4:04 PM  
Blogger liquid_dark said...

bai fratilor da filmul ala de cand e facut prin 1900 toamna si ce avea ala cu star wars ca nu inteleg sa nu imi zica ca si lukas e satanist doamne iartama
si michael jacson saracu asaceva chiar ca intrece orice masura
si era unu care avea el ceva cu masoni mai sus las intreba daca i place florian pitis
si anonimu ala ce se lega de pet care a zis faza cu posterele
a zis ca icoanele sunt adevaratul chip a lui isus sau ceva de genu tin sa il informez ca icoanele sunt niste chipuri cioplite cum poate spune asa ceva
deci sa inteleg ca ascult rock e ceva dar totusi daca ma mai si uit
la star trek atunci inseamna ca nu mai am scapare ajung direct in iad

2:31 AM  
Anonymous Anonymous said...

Treaba e ca religia a fost facuta in mare parte de oameni si a trecut multa vreme de la Iisus incoace.Eu ascult rock dar pentru asta nimeni nu ma impiedica sa ma duc la biserica de exemplu.

4:59 PM  
Anonymous Anonymous said...

Muzica si religia sunt doar niste pretexte.Credeti ca sunitii si siitii aia sebat pentru religiile lor? Nici vorba.........

5:08 PM  
Anonymous Anonymous said...

Calea crestin ortodoxa, este singura calea dreapta si erecta, care ne aduce mantuirea, si viata vesnica in fericire, in Rai! Amin +

12:49 PM  
Blogger Freddie said...

Andrei ala chiar e un tampit! Sa vad ce versuri satanice aude el in Love of my life pusa invers!...sau orice alta piesa rock de dragoste!

Crezi ca Beatles aveau atatia fani daca erau o formatie satanista, de ce nu si-au dat seama fanii de la inceput, de ce n-a declarat asta Biserica in mod oficial?

Daca cineva vrea sa transmita mesaje satanice, o face pur si simplu prin intermediul muzicii, nu trebuie sa ascunda acest lucru in piese!

Hai frate sa ascultam toti manele, ca doar alea nu-s sataniste!!!

Si la urma urmei, nu e clar daca exista Dumnezeu sau Satana, deci fiecare crede ce vrea! Daca eu vreau sa fiu un satanist, sa eviscerez pisici, n-am nevoie sa ascult piese puse invers, doar iau un cutit si merg nopatea pe strada la vanat!

Biserica exagereaza, nu cred ca-ti face mai rau sa asculti muzica rock, decat sa crezi in tot felul de slujbe si alte tampenii, si sa mai dai se bani ptr ele!

Asa ca, sa lase prostii rockul sa sune, si sa-si vada de treaba, cu satana lor cu tot!

11:58 PM  
Anonymous Anonymous said...

Tipule sunt total de accord cu ce ai spus. Mam bucurat foarte mult cand am vazut articolul fiindca mam saturat ca oamenii sa ne judece (pe noi rockerii) ca suntem satanistii ca nu suntem normali si ca ar trebui sa ardem naibii in iad. Deci numai respect pentru tot ce ai zis.

6:45 PM  
Anonymous Anonymous said...

Frate nu stii ce spui,in tot timpul oamenii trebuie sa-i slujeasca lui Dumnezeu iar Satana stie ca prin muzica rock el te poate retine sa faci asta ca sa-ti pierzi mantuirea.

11:09 AM  
Anonymous Bya said...

da,deci acel "nenea Andrei" era un prost,rasist,caruia cica i s-a "iluminat" mintea si nu mai asculta rock.dupa parerea mea e doar un nebun care a vrut sa vada cum e rocku` si nu i-a placut asa ca a inventat o poveste de genul:)).in orice caz,toate comentariile facute asupra argumentelor lui sunt adecvate.aberatiile lui meritau asa ceva :)).oricum,e muuuult prea exagerat.adica...the beatles satanisti?:|...a da,ca tot veni vorba de trupe...am o mica observatie la asta:-?...daca black metalu` e ceva satanist,atunci doom metal,death metal,deathcore,blackened death metal,death rock si toate astea unde merg?la categoria de adormit bebelusi,cred:-?...cam atat am avut de spus.in mare referatu` e genial;)

8:32 PM  
Anonymous Anonymous said...

Peace sells but who's buying

12:59 AM  
Anonymous InFecTed said...

oh doamne...dar unii sunteti compet sariti...cu ce va fute pe voi grija ca unii sunt satanisti? sa fie, e problema lor...nu mai zic nimic in legatura cu andrei...totul a fost spun..e un retardat...;)
apoi...in legatura cu biserica...adevarul e ca ne asculde multe lucruri...dc nu avem acces la TOATE evangheliile? pt ca e posibil ca acolo sa fie multe adevaruri dureroare pt biserica, iar cum biserica incearca sa atraga cat mai multi oameni, e si normal sa nu alse acele evanghelii la indemana tuturor...in finee...
si...nu'mi spuneti mie ca oamenii bisericii sunt "curati", pt ca nu e asa...sigur ati vazut cu totii la tv cum reprezentantii bisericii au ajuns unde au ajuns pe pile, unii violeaza, beau, etc...majoritatea sunt niste cretini...
nu stiu eu multe despre biserica, pt ca nu ma intereseaza foarte tare...totusi, nu pot spune ca nu cred in dumnezeu, si nici nu il pot injura, asa cum au facut cativa pe aici...o exista, nu o exista, nu ma prea intereseaza...
si...nu toata muzica rock e satanista...cat de cretin sa fii sa crezi asta??christian rock-ul e tot rock satanist?? tot metalul e satanist??:|...retardat sa fii sa crezi asta...;)

in finee...PET, sunt total de acord cu tine...

5:15 PM  
Blogger Calin Rusu said...

ma da stiti ce cred eu : daca Anonymous e chiar nenea Andrei

3:51 PM  
Blogger Calin Rusu said...

si mai e ceva rock-ul este pentru oamenii care il inteleg si daca esti prea prost mai Anonymous si mai mult : toti spun asta inceteaza sa comentezi

3:58 PM  
Blogger Unknown said...

This comment has been removed by the author.

1:40 PM  
Blogger Unknown said...

.. sunt prea multe comentarii asa ca am citit decat cateva [ majoritatea sunt ale lui anonymous ] .. oricum .. am 12 ani si ascult mai mult rock gothic,derivate si punk [evanescence,linkin park, avril lavigne, lacuna coil , within temptation, green day , nightwish, mutemath, trapt , sum 41 ,cinema bizarre, simple plan , my chemical romance , etc ] .. nu-mi place metalul .. eu cred ca daca asculti rock nu esti satanist .. dar unele formatii tot vorbesc despre drq in melodiile lor si tot feluri de tampenii ..

1:43 PM  
Anonymous alt anonim said...

citez de pe http://bombacuneuroni.wordpress.com/
"- nu bei, nu petreci, nu te distrezi

- nu bei nici sucuri acidulate. Doar aghiasma, sangele Domnului si apa de la chiuveta

- nu faci sex (decat pentru a face copii, dupa casatorie), nu ai orgasm

- nu pui botul la smintelile stiintifice

- te inchini si te rogi toata ziua

- il venerezi pe Dumnezeu

- mergi in fiecare zi la biserica

- iti petreci toata viata adorandu-l pe Domnul si pregatindu-te pentru Mantuire

- nu te bucuri de carne, mancare prajita, branza in post

- ai multe icoane in casa

- nu porti haine necuvioase, fuste sau bluze scurte, pantaloni (ca fata)

- ingenunchezi in biserica sau faci ocolul ei in 4 labe

- toata viata e un nimic pe langa Viata de Apoi promisa de Biserica, si te porti ca atare

- te consideri mereu pacatos, nedemn, umil, infim, ti-e scarba de tine si il platesti in fiecare zi pe preot ca sa-ti ceri iertare pentru pacate si pentru faptul ca faci umbra pamantului

- nu te veselesti, decat atunci cand iti da voie preabunul Dumnezeu. Un om vesel nu e un om umil, iar oamenii trebuie sa fie umili in fata Domnului

- traiesti mereu cu frica in tine, frica de Dumnezeu, frica de Iad, frica de Satana, frica de smintire, frica de masoni, frica de Apocalipsa, frica de cipuri, coduri de bare, si alte forme de frica carora savantii eretici le dau diverse denumiri precum “tulburari de comportament”, “comportament obsesiv-compulsiv”, “schizofrenie” etc.

- cotizezi cu bani la biserica

- cotizezi cu alte produse la biserica, chiar si cu haina de pe tine

- faptul ca platesti impozite si taxe catre institutia bisericeasca nu te deranjeaza, ba chiar te bucura

- pupi cruci, icoane, poala popii, sutana, mana si picioarele acestuia (el e reprezentantul divinitatii)

- iti petreci toata viata citind Biblia si cartile sfintilor parinti. Fara Darwin, Dawkins, carti stiintifice.

- participi la campaniile Bisericii (anti-cipuri, anti-evolutie, anti-accelerator de particule, anti-avort, anti-vaccinuri, anti-prezervativ, anti-coduri de bare, pro-religie obligatorie in scoli, etc) chiar daca nu te documentezi asupra lor. Foarte putini crestini se documenteaza. Biserica e sfanta, ea nu greseste. Crestinii sunt robii, oitele Domnului care trebuie sa-si urmeze Pastorul fara a gandi

- nu ai televizor

- nu te ingrijesti, nu te speli in zona genitala, nu te barbieresti, nu iei pastile, creme si alte prostii

- nu injuri niciodata, esti abstinent, iti infranezi nevoile, nu te masturbezi, nu te gandesti la femei/barbati si la sex. Tii energiile negative in tine. Daca le lasi sa iasa, ele trec de partea cealalta a lui 0 cu + si se transforma in energii pozitive in slujba Satanei. Este demonstrat stiintific in cartile sfintilor.

- nu pui niciodata sub semnul intrebarii Cuvantul Domnului

- nu iti lasi copii sub 18 ani la calculator

- iti trimiti copiii la scoala ca sa invete religie, chiar daca la inceput nu vor

- nu ii lasi pe copii la teatru, la cinema, sau cu carti eretice

- nu asculti muzica rock, muzica moderna. Doar muzica bisericeasca de preferat

- nu lasi copiii sa faca sport. Sportul e pentru cei smintiti de Satana, care se ingrijesc de trup.

- nu le dai copiilor carti de colorat cu dinozauri, evolutie, Pamant rotund si alte sminteli de la dreapta credinta Dumnezeiasca.

- ii inveti pe cei mici de la 2-3 ani cu Dumnezeu si religie, ii indoctrinezi intru dreapta credinta astfel incat sa nu li se para absurda ideea de zeu, sfinti, diavoli, mantuitori, balauri, uriasi, vrajitori, care cu foc, sarpe vorbitor, tufis vorbitor, mers pe apa, pamant plat, viata vesnica, liliacul-pasare, iepurele-rumegator si alte Adevaruri biblice. De mici, ca sa nu le mai iasa niciodata din cap. Invatati de la musulmani:

9:51 PM  
Blogger Alexandra said...

Super citatul.... sad but true. Si in mod ironic in toate obiceiurile repetate cu rutina de catre credinciosi nu intra nici un pic de spiritualitate.

4:45 AM  
Blogger Malpraxis said...

unii vorbesc aiurea. biserica e facuta sa manipuleze dar multi nici acum nu se prind de asta

4:25 PM  
Anonymous alt anonim said...

Catre Anonymous...
Ce te fute grija ca rocku meu e satanist? Ca tobele suna ca din jungla si solistul urla ca din iad. Sau ca daca asculti muzica invers auzi nu stiu ce... Poate sunt afon la muzica clasica...Ce!? Io m-am legat pana acum de popizdeicii tai care behaie in biserici ca si cum ai stringe un tap de coaie?
Mai bine-n chinuri pe muzica lu Manowar sau Metallica, sau Haggard, decat intr-un cor cantand pe vesnicie hahlehluiaaa!!!
HARUL LU DUMNEZO SA VA BANTUIE!

1:30 PM  
Anonymous eezee said...

asa...nu ascultati muzica rock ca deveniti satanisti, mai bine il ascultati pe gutza si armata lui de pitici de gradina cum behaie si se plang de dureri de inima sau alte organe
am vazut documentarul prima data in clasa a 7-a, ni l-a varat dirigu' pe gat la ora de dirigentie pentru ca incepeau sa se inmulteasca rockerasii prin clasa
pot sa va spun ca am ras cu lacrimi cand am vazut porcaria asta, a incercat el mult si bine sa ne convinga ca e adevarat, ne-a spus ca nenea andrei chiar a fost omorat pentru ca a facut filmuletul asta
parerea mea e ca a visat urat in seara respectiva, o fi uitat sa mearga in vreo duminica sa pupe rahat de sfinti si l-a pedepsit doamne doamne al lui
foarte bine punctat peste tot, pet, eu n-as fi avut rabdare sa le dau peste nas cre[s]tinilor
nu sunt satanista, nici ateista; cred intr-o forta suprema[unii ii spun dumnezeu] dar sunt total impotriva religiei si a bisericii.
e bullshitzu curat

1:21 PM  
Anonymous Alex said...

profa de religie ne-a omorat cu satanismul ei pe care il vedea peste tot...apropo,fiecare vede lucrurile din propriul punct de vedere,unii cred in basme si altii nu...doar pt ca suntem niste firi mai pesimiste nu inseamna ca suntem satanisti...

4:56 PM  
Anonymous Anonymous said...

Bai baiatule, ai mare curaj sa scrii un articol de o asa intindere nestapanind limba romana! Greseli flagrante se gasesc in textele tale. Asupra continutului... sunt dezgustat, imi vine sa borasc cand vad ca sunt dezbatute asa niste teme de doi lei. Numai pe niste oameni fara prea multa minte ii poate interesa asa ceva. Eu ascult muzica rock foarte variata de la Malmsteen la Children of Bodom, In flames, Manowar, toate bunaciunile astea de formatii si artisti. Ascult si muzica clasica si Celin Dion chiar si apreciez toti artistii buni. Nu vad de ce amestecul asta jegos si puturos intre maretia muzicii si cacatul asta numit religie, ca e cre(s)tinism sau islamism, etc. Muzica e ceva divin, religia e mediocritate, glodul oamenilor de jos, al prostilor.

6:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

sad sad sad
i am just a little retard devil!

10:29 AM  
Blogger Anarchy said...

deci...tu ori esti prost,ori cretin,ori pocait,ori un manelist infect, ori orbit de religie,care din punctul meu de vedere este un cacat...
in primul rand,si mai inainte de toate, te-ai interesat ce inseamna SATANISMUL????
asta,pana sa te apuci sa scrii diferite aberatii si cacanarii....
documenteaza-te inainte;)

10:24 PM  
Anonymous Anonymous said...

Ok...eu nu am cuvinte.
m-ai lasat fara de ele...
ca nu stapinesti limba romana....ca esti egoist bla bla bla....hai mah` ai fost grozav si sunt complet de acord cu tine!...eu sunt la fel o ascultatoare a muzicii rock si o ador...la fel am asa zisii idoli dar,pu ca sa astup gura la toti,sunt eminenta,particip aproximativ la toate flash mob-urile sau actiunile de tineret,gen expozitii,concursuri,TVC-uri si am o familie extrem de iubitoare cu care ma inteleg perfect,si NU,nu sint tocilara =D nu am 80 de kg si nu port okelari ku rama dubla....si DA ascult rock si nu l-as schimba pe nimic in lume....si inca ceva,mai intru si prin biserica,ca sa ma mai laud un pik....

P.S. men`....YOU ROCK!

9:57 PM  
Anonymous Anonymous said...

Pt cei pocaiti care se baga in seamna. Andrei ala a scris k iron maiden e formatie satanista, pt ca a scos un album the number of the beast. in schimb el nu stie alte melodii care le-au scos cu referire la Dumnezeu, de exemplu: For the greater good of GOD,Brighter than a thousand suns(in care la sf zice Holy Father we have sinned, cas si cum si-ar cere iertare),in melodia The longest day intr-un vers zice:Pray to God i survive(in acesta melodie iar cere ajutorul lui Dumnezeu). asa k pt cei incuiati, care nu gandesc,si asculta doar salam si bursuc si care se dau mari credinciosi uitativa prima oara la versuri si apoi comentati. Muzica rock nu este satanista si nici nu indeamna la violenta doar dak esti cretin ca andrei si vrei sa iti dai foc la gura(cat de prost poti sa fi???:))), in schimb este ceva foarte complex care intotdeauna va fi dezbatut de unii oamnei si criticata de altii pt ca asta si vor multe formatii, sa iese din tipar sa transmita un mesaj. dak esti un pic cult il vei intelege dak nu dute si dati foc la gura ca andrei, ma repet,(cat de prost poti sa fi???)

8:40 PM  
Anonymous Anonymous said...

Ce are lumea cu muzica rock?As avea cateva intrebari daca se poate.De ce cred crestinii ca rock-ul inseamna satanism?(din cate stiu eu,rockerii sunt cele mai constiente persoane,cu capul pe umeri).Din cate stim noi,Dumnezeu e nenea ala care vegheaza asupra noastra,ne iubeste,buni sau rai,etc..In Biblie,de ce spune ca nu putem "sluji" la doi domni?de ce zice ca unul il iubim si altul il urim?Oare astea sunt cuvintele Domnului,sau a unor idioti care nu aveau ce face?Apoi,cu ce este mai presus credinta noastra fata de a celorlalte religii?Cand a venit Hristos pe pamant,de ce numai o parte a inceput sa creada in El,de ce unii cred inca in zei etc,de ce nu credem cu totii in Dumnezeu daca Biblia are dreptate?Daca rock-ul ar fi intr-adevar muzica Satanei,s-ar mai difuza oare la tv?Ce face ca pocaitii sa aiba dreptate si restul lumii nu?Exista o vorba:binele nu poate exista fara rau,nu?Eu nu cred ca Satana asta e un tip rau,caci,daca ar fi fost,s-ar fi rasculat impotriva lui Dumnezeu,nu?Eu zic ca e o persoana calumea,fiindca,ca orice muncitor,el isi face datoria:P Esti rau,te pedepseste,nu esti rau,nu vine el sa bage furca in tine ca asa ii vine lui:)Si pana la urma ce are lumea impotriva satanistilor?Fiecare crede in ce vrea,atata timp cat nu ucid etc:))Nu sunt satanist,nu intentionez sa devin,dar ii respect,astia macar nu se duc la biserica si zic:Veniti mah cu noi ca va da Satana ceva misto.Sunt rocker intr-adevar si ascult mai mult Disturbed,Metallica,Evanescence..chestii d-astea...In concluzie,as vrea sa spun ca,in general crestinii astia sunt niste idioti..nu ii condamn ca ei cred in Dumnezeu,fiecare credem in ceva,dar ei cred ca au tot timpul dreptate iar ce facem noi este gresit.Imi pare rau ca nu am stiut sa ma exprim insa am prea multe idei pentru a le afisa intr-un coment.ROCK ON! La toata lumea:)

6:07 PM  
Blogger Unknown said...

This comment has been removed by the author.

7:05 PM  
Anonymous Anonymous said...

...exista un rai pregatit si pt voi necredinciosilor... atatea marturii/ dovezi despre viata de dincolo de mormant..., dar voi tot cu inima impietrita ramaneti !!!... nu e bine ce ginditi dragii mei - Sa traiesti intru tot dupa voia ta este rau, e iad... De ce nu va puneti voi problema SI DACA EXISTA DUMNEZEU? Va chinuiti sufletul, pt ca pt multi dintre voi iadul a inceput de aici de pe pamant... Este realitate ca FIECARE OM CREDE IN CE VREA SA CREADA, insa nu este si adevarat sa crezi in ce vrei... Dar asa si se identifica autorul (sau daca vreti stapanul) vostru... pt ca de fapt FA CE VREI este lozinca diavolului... Ce sa mai spun... DACA NU VA INTOARCE-TI LA DUMNEZEU, ATUNCI VA FI PLANSUL SI SCRASNIREA DINTILOR !!!

6:58 PM  
Anonymous Anonymous said...

...la drept vorbind nu inteleg de ce se pune marea problema doar MUZICA ROCK?... dar r&b, rap, pop,... ce-s sfinte?

7:19 PM  
Anonymous GOD HATES US ALL said...

religia e un cacat.
nenea andrei n-are alta treaba decat sa abereze...despre cea mai complexa muzica ce va exista vreodata...un dement.

da.am asazisi "idoli" pe care ii respect enorm, dar trebuie sa fi putin dereglat sa ii consideri ca niste dumnezei....in fine, de la nenea andrei..la ce sa ne mai asteptam?

inca o data...religia este un cacat...iar numele meu spune totul!

10:56 PM  
Anonymous GOD HATES US ALL said...

religia...e doar un suport pentru multi care au impresia ca e mult mai bine sa spere ca cineva din cer le va da ceva, in loc sa munceasca pt acel lucru...

ce e biblia? o carte cu povesti...prin ea e cel mai usor sa le explici celor....dereglati, ca nenea andrei, ca nu e bine sa minti, sa omori, sau mai stiu eu ce....cei ce'au scris aberatiile din ea...sunt doar niste tipi....extrem de destepti, ce'i drept...

si, un lucru grav e ca majoritatea nu'si dau seama ca religia manipuleaza intr'un fel ingrijorator oamenii...80% din oamenii din romania, daca la biserica li s'ar spune ca e bine sa faca ceva, ar face, fara sa mai stea pe ganduri...si asta e grav...

in fine...va pierdeti timpul crezand ca este cineva acolo sus ce va ajuta....

11:05 PM  
Anonymous Anonymous said...

Fiecare are dreptul la o parere. Puteti sa credeti ce vreti dar atata timp cat nu ati facut niciodata parte dintr-o grupare satanista nu cred ca ar trebui sa judecati alte religii. Acest om a pasit pe drumul catre partea intunecata . Nimeni nu la mai putut intoarce insa el a continuat sa incerce si sa aibe credinta in Dumnezeu. Toti cei care au postat comm prin care erau de acord cu autorul blogului (autorul blogului nu cunoaste asa ca nu este invinuit de nimic)vor sa ii faca pe restul sa inchida ochii. Cum spuneam odata ce ai pasit pe drumul cel usor iti este aproape imposibil sa te intorci. Cunoscatorii care citesc acest comm stiu ca odata ce ai plecat dintr'o grupare satanista vei fi urmarit si ucis daca ai noroc. Acest presupus Andrei a plecat din gruparea in care fac parte si eu. Stia ca nu dupa mult timp va muri.Asa ca in ultimele lui zile a facut aceasta caseta ... nu ma pot pronunta in legatura cu adevarul sau minciuna scrisa pe acea caseta din cauze oficiale insa un lucru e sigur acel om a murit cu un scop ... pentru a face dreptate.El a fost unul din putinii care au avut curaj sa ii intoarca spatele diavolului. Toti cei care au postat comentari pe acest blog ar trebui sa se opreasca pt ca nu mai are rost sa invii mortii. Va multumesc !

10:51 PM  
Anonymous Ioan said...

Acel Andrei fusese vocalistul trupei australiene Axatak. A murit in 1993.

Dupa destramarea trupei, probabil ca l-a apucat depresia sau disperarea, asa ca s-a pocait si s-a convins de acest lucru realizand documentarul. Tinand cont de ce grozavii sunt in stare sa-si faca in general vedetele ca sa aiba imaginatie sau ca sa treaca peste depresii, pocainta e un lucru minor.

2:54 PM  
Anonymous Fyfy said...

pffff cate confruntari ale binelui si raului....lasati-o balta fratilor:)) m-am distrat foarte mult vazand cum va credeti fiecare un mic profet:)) pe bune, va intreb si eu ceva ca simplu cititor al acestor "aberatii" pe care voi le-ai scris aici : Cine sunteti voi ca sa hotarati cine in cine crede? cine sunteti voi ca sa spuneti cine este satanist sau nu? cu ce drept ii judecati voi pe cei din jur? va credeti Dumnezeu sau ce? ... stati fratilor cuminti fiecare acolo cu credinta lui, ascultati ce muzica va place voua etc. Nimeni nu stie in totalitate care este menirea noastra pe Pamant sau cum vom sfarsi, nimeni nu stie decat Dumnezeu...si inca ceva un anume anonim a spus k dak Biserica ii loveste o vor lovi si ei pana se va darama si va arde in "focul iadului", aqm intreb o chestie ce tine de logica: daca tu, domnule anonim nu esti satanist atunci cum iti poti dori ca Biserica (Casa Domnului ) sa arda in focurile iadului? ...inseamna ca dak nu esti satanist si spui asa ceva esti bolnaj omule... Eu sunt un nimeni, una dintre ceilalti asa ca nu am dreptul sa judec pe nimeni si nu o fac si cu siguranta nici voi nu ar trebui s o faceti , Singurul care ne va judeca pe toti este EL, DUMNEZEU asa ca haideti s nu ne mai manjim unii pe altii si ne vedem fiecare de vietile noastre pentru ca pe bune sunteti penibili crezandu-va "A-TOT-STIUTORI" ......

1:21 PM  
Anonymous Anonymous said...

ce naiba sunt unii asa de ingusti la minte ...muzica e muzica ...cat de idiot trebuie sa fi sa faci ceea ce spune intr-o melodie ...sau intr-un film ...muzica e ptr relaxare ...orice gen de muzica ..fiecare asculta ce il doare ...muzica rock pe mine ma calmeaza pe altii ii irita dar crezi ca asta conteaza ...atat de dobitoci suntem incat facem ce spune ala sau ce vedem la un film ...genurile astea ar trebui sa ne relaxeze ...nu sa copiem ceea ce fac ei ...dar na

stiu ca 30% din personalitatea ta se caracterizeaza dupa genul de muzica pe care il asculti ..iar daca cineva ascula o melodie de la cap la cap e cam inghesuit in mintea lui ( ma refer la cei care asculta muzica "bisericeasca ")...dar nu sunt eu in masura sa zic asta...dar mai pe scurt open mind ...ptr toata lumea ca inca n u ne-a inghiti satanismul :)

11:37 PM  
Blogger Sethes said...

cineva zicea ca rockeri sunt putin iesit din tipar as putea zice ca is iesit din tipar intro masura mai mare sau mai mica si cred ca motivul ar fi dorinta de a arata ca sunt diferiti, oricum suntem diferiti uni de ceilalti chiar unici as putea adauga dar la ceea ce ma refer e ca incearca sa nu devina un produs al societati, adica nu incearca sa copieze ce vad la tv la vedete ci incearca sa isi gaseasca un aspect al lor, o indentificare proprie cu care sa se simta bine ei si nu doar sa isi asuma un anumit aspect doar pt ca acel aspect il cere societatea sau ca e la moda.
desi traim intro societate unde dupa parerea mea se promoveaza diversitate (in cultura, in opini, in mentalitate)sau ma rog asa ar trebui din moment ce avem dreptul la libera exprimare dar nu e asa pt ca societatea noastra isi doreste un anumit tip de mentalitate si cum zic eu mentalitatea de turma(ascultatoare,care sa nu puna prea multe intrebari,si care sa se supuna, si intro masura mai mare sau mai mica sa fie identica la fiecare individ) si tot ceea ce e diferit sa fie marginalizat.
si daca stau bine si ma gandesc care sunt cele mai cunoscut formati de rock in romania as zice ca ar fi rammstein cu duhast si mutter(scuzati daca nu am scris bine).metalica,tokio hotel etc,majoritatea formatilor promovate sunt cele comerciale, despre rock as putea zice ca se cunoaste foarte putin doar de cei ce asculta acest gen si se si documteaza,cei ce nu asculta rock dupa parerea mea vad ca find o muzica agresiva ceea ce o face a fi respingatoare si nu e asa, si zic asta pt ca sunt formati care is lente si chiar te calmeaza sau cel putin pe mine(angelzoom, Xandria, Eluveitie,etc)si sa nu uit ca baladele de dragoste cele mai reusite sunt ale unor formati de rock.fiecare are gusturile sale despre care nu poti sa afirmi ca is bune sau rele ci poti sa stai de vb despre gusturile unei persoane si sa incerci sa intelegi de ce are acele gusturi.
si ca tot sa amintit si de manele eu ceea ce vad ca si tema e bani,dusmani(violenta),bautura pana ce nu mai poti(chef peste chef, sau sa ma duc nu stiu unde cateva zile si sa duc tona de bautura cu mine),iubirea vieti mele care mai dezamagit vreau sa te uit dar inca ma gandesc la tine(din moment ce am iesit dintro relatie si vreau sa o uit pe asa zisa iubire nu ma duc sa imi inec amarul in bautura ca sa imi mearga gandul si mai mult la fost ci incerc sa fac ceva sa ma detasez de ea sa imi distraga atentia de la ea).
ceea ce am zis mai sus nu am ziso ca sa tin partea rockului,dar deja societatea a format stereotipurile ,dar totusi sa incercam sa privim dincolo de stereotipuri caci toti suntem oameni, si traim in aceeasi societate,si fiecare om greseste caci nu suntem perfecti, si daca am incerca sa invatam din greselile noastre dar si a celor din jurul nostru near fi mai bine,dar din mandria pe care o avem rare sunt situatile cand recunoaste ca am comis o greseala, si sa incerca sa evoluam in societate dar pacat ca aceasta evolutie se bazeaza pe bani cel mai mult si nu si pe plan al gandiri al mentalitati,dar recunosc ca toti avem nevoie de bani caci fiecare are nevoile sale materaile

6:30 PM  
Blogger Raven said...

Sa stii ca ai dreptate.Am citit si eu aberatiile domnului Andrei.Rockul nu e asa cum zice lumea iar mai multe nu zic ca ai surprins tu tot.Ma bucur ca sunt persoane care stiu sa apere ceea ce iubesc.RESPECT!\m/

10:10 PM  
Anonymous TMC said...

Serios acum, nu putem face nimic ca luam Cancer, acuma, nu putem asculta nimic ca suntem Satanisti.Si eu ascult rock cu gramada (Ozzy Osb, Marilyn Manson, Deathstars, Craddle of Filth etc...) si totusi niciodata nu le-am amestecat cu credinta, intotdeauna imi faceam cruce cand treceam pe langa o biserica, intotdeauna mi-am spus rugaciunile, dar dupa cum am mai spus, prost e ala care le amesteca.Si Andrei ala , o fi avut vreo experienta mai grea sau mai rea cu rock-ul....

5:07 PM  
Anonymous Anonymous said...

Articolul e foaarte bun... numa dupa cum vezi ratatii astia de crestini sunt pur si simplu prea inchisi in cutie ca sa vada. As vrea sa fac o observatie la faza cu barbatii cu parul ca femeile... Acel look face parte din curentul glam rock/,etal- ului care este o combinatie dintre rock si pop. Gen Guns 'n Roses

11:40 AM  
Anonymous Anonymous said...

si eu satanista nu? ascult muzica satanista recunosc dar nu mi-e jena nici nu ma ascund :).Doar pt ca ascult rock(recent ascult numai shock rock,metal,hard,sastanista etc.. desi le ascultam si inainte mixate) nu inseamna ca sunt o amenintare(desi recunosc ca tare mi-ar face placere sa omor in chinuri pe cantaretii de ''muzica'' daca se poate numi asa manelara) stiu o ruda manelara si e prost gramada cu fite dealea ''pazea ca vine bossu'' engleza lui e la pamant rau si nu gandeste nic pentru el.Chestii goth,rock,punk,cranii alea alea ..care e problema? sange=yumii ,cranii=arta ,semnul \m/(rock on)=foarte tare..ai ceva de comentat?te ascult :).Ne considerati salbatici,ciudati,SATANISTI ca in fond asta intelegeti cand auziti de rock-eri nu?,etc. Ce ma enerveaza mai mult e ca traim intr-o tara ''manelizata'' in care manelele si fitele sunt la ele acasa,dai de manele oriunde,de bitches care danseaza pe ritmul manelelor spre deliciul obsedatilor care au facut din asta o ''moda'' unica ,pt ca in alte tari sigur nu vei vedea asa tiganie.In schimb rock-erii isi vad de treaba lor,apreciem muzica rock pt ce este ea defapt o muzica care merita ascultata si de multe ori vorbeste despre realitaile vietii care nu sunt tocmai roz si numai cei care pot accepta asta accepta si aceasta muzica.De aici reiese ca rockerii sunt constienti ca viata e mult mai mult decat masina ''bengoasa'',lanturi de aur de jumate de kilogram la gat,''bossu'' si etc nu mai dau exemple ca e plina tara asta de asa ceva si defapt viata inseamna o lupta continua cu insasi realitatea.Si acum daca ati citit ce a indraznit sa scrie o satanista ca mine as dori sa va recomand si niste melodii rock care personal imi plac(bine inteles care sunteti curiosi macar dati o cautare pe youtube la urmatoarele melodii poate o sa va placa sau cel putin sa priviti muzica rock cu alti ochi)
Skillet-hero
Simple plan-Take my hand
Familly Force 5-Love addict
Three Days Grace - Never too late
Astea sunt chiar niste meodii ce merita apreciate si nu sunt cu un mesaj ''rau'' sau galagioase la fel ca cele pe care le ascult de obicei deci enjoy :)

5:34 PM  
Anonymous Anonymous said...

"Sau faptul ca un membru dintr-o formatie poarta un tricou cu numarul 666 iarasi nu simbolizeza ca e satanist." O, asta chiar inseamna ca e satanist. Ba chiar ca e si mandru ca e satanist.
Sunt de acord cu o parte din lucrurile pe care le sustii, si cu unele nu. Poate 'nenea Andrei' e paranoia. Dar unele lucruri pe care le sustine el sunt adevarate. Cum poate fi frumos un zbierat?! Si ce mesaj trimit aceste melodii care au in versuri cuvinte gen 'death' , 'hell' etc?! Nu un mesaj frumos in orice caz! Adica, muzica e un mod prin care iti exprimi sentimentele frumoase, din cate stiu eu. Eu ascult muzica rock si unele melodii mi se par foarte bune. Imi plac formatii ca Beatles, Queen, The Doors si nu consider ca erau sataniste. Dar modul in care au murit Freddie Mercury, John Lennon, Jim Morrison, Kurt Cobain: sida, impuscat, supra-doza arata ceva despre modul lor de viata. Chiar si Elvis n-a murit de moarte buna. Dar sunt unele formatii gen Metallica, Acdc, Sklipnot (cred ca asa se scrie), Pain s.a care sunt sataniste prin versuri, muzica, ritm si 'ragete'. Sa ne amintim de 'frumosii' aia care au castigat Eurovisionul acum cativa ani(cred ca 2006)din Finlanda parca. Nu poti spune ca sunt chiar cel mai frumos model de urmat. Au impresionat doar prin originalitate.
Ce mi se pare mie aiurea la articolul tau este ca ai foarte multe greseli de ortografie si gramaticale :) deci, oricat de multe argumente ai aduce, cand cineva vede ca ai greseli de acest gen atat de des, renunta la a-ti mai da crezare. de asemenea, mai spui ca e problema oamenilor ca au parul lung/ scurt sau ca au postere in camera cu cantaretii preferati. da, asa e si nici mie nu mi se pare ca e importanta lungimea parului. dar ceea ce tu nu spui in eseul tau este de ce fac unii oameni acest lucru. din spirit de imitatie, sau pentru ca intr-adevar simt ca asta ii defineste? spui ca acum exista dreptul la exprimare si la libertate. corect! dar de ce sa te exprimi intr-un mod urat si violent?
si vezi ca Iisus se scrie cu doi de i, iar Dumnezeu cu majuscula.
si nici faptul ca folosesti cuvinte gen 'bou' 'idiot' etc nu sunt in avantajul tau. adica articolul tau nu face altceva decat sa contrazica ce a zis un alt om. dar unde e libertatea de exprimare? el si-a spus opinia in speranta ca va deschide ochii populatiei, este dreptul lui. cine esti tu de vii sa spui ca tot ceea ce sustine el este o aberatie?! daca ai fi fost o persoana cu o abordare inteligenta ai fi actionat cu calm. ;) deci succes pe viitor.

3:57 PM  
Anonymous Anonymous said...

"Sau faptul ca un membru dintr-o formatie poarta un tricou cu numarul 666 iarasi nu simbolizeza ca e satanist." O, asta chiar inseamna ca e satanist. Ba chiar ca e si mandru ca e satanist.
Sunt de acord cu o parte din lucrurile pe care le sustii, si cu unele nu. Ce mesaj trimit aceste melodii care au in versuri cuvinte gen 'death' , 'hell' etc?! Nu un mesaj frumos in orice caz! Adica, muzica e un mod prin care iti exprimi sentimentele frumoase. Eu ascult muzica rock si unele melodii mi se par foarte bune. Imi plac formatii ca Beatles, Queen, The Doors si nu consider ca erau sataniste. Dar modul in care au murit Freddie Mercury, John Lennon, Jim Morrison, Kurt Cobain: sida, impuscat, supra-doza arata ceva despre modul lor de viata. Chiar si Elvis n-a murit de moarte buna. Dar sunt unele formatii gen Metallica, Acdc, Sklipnot (cred ca asa se scrie), Pain s.a care sunt sataniste prin versuri, muzica, ritm si 'ragete'. Sa ne amintim de 'frumosii' aia care au castigat Eurovisionul acum cativa ani(cred ca 2006)din Finlanda parca. Au impresionat doar prin originalitate.
Ce mi se pare mie aiurea la articolul tau este ca ai foarte multe greseli de ortografie si gramaticale. deci, oricat de multe argumente ai aduce, cand cineva vede ca ai greseli de acest gen atat de des, renunta la a-ti mai da crezare. de asemenea, mai spui ca e problema oamenilor ca au parul lung/ scurt sau ca au postere in camera cu cantaretii preferati. da, asa e si nici mie nu mi se pare ca e importanta lungimea parului. dar ceea ce tu nu spui in eseul tau este de ce fac unii oameni acest lucru. din spirit de imitatie, sau pentru ca intr-adevar simt ca asta ii defineste? spui ca acum exista dreptul la exprimare si la libertate. corect! dar de ce sa te exprimi intr-un mod urat si violent?
si vezi ca Iisus se scrie cu doi de i, iar Dumnezeu cu majuscula.
si nici faptul ca folosesti cuvinte gen 'bou'si'idiot' nu sunt in avantajul tau. adica articolul tau nu face altceva decat sa contrazica ce a zis un alt om. dar unde e libertatea de exprimare? el si-a spus opinia in speranta ca va deschide ochii populatiei, este dreptul lui. cine esti tu de vii sa spui ca tot ceea ce sustine el este o aberatie?! daca ai fi fost o persoana cu o abordare inteligenta ai fi actionat cu calm

4:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

"Sau faptul ca un membru dintr-o formatie poarta un tricou cu numarul 666 iarasi nu simbolizeza ca e satanist." O, asta chiar inseamna ca e satanist. Ba chiar ca e si mandru ca e satanist.
Sunt de acord cu o parte din lucrurile pe care le sustii, si cu unele nu. Ce mesaj trimit aceste melodii care au in versuri cuvinte gen 'death' , 'hell' etc?! Nu un mesaj frumos in orice caz! Adica, muzica e un mod prin care iti exprimi sentimentele frumoase. modul in care au murit Freddie Mercury, John Lennon, Jim Morrison, Kurt Cobain: sida, impuscat, supra-doza arata ceva despre modul lor de viata. Chiar si Elvis n-a murit de moarte buna. Dar sunt unele formatii gen Metallica, Acdc, Sklipnot (cred ca asa se scrie), Pain s.a care sunt sataniste prin versuri, muzica, ritm si 'ragete'. Sa ne amintim de 'frumosii' aia care au castigat Eurovisionul acum cativa ani(cred ca 2006)din Finlanda parca. Au impresionat doar prin originalitate.
Ce mi se pare mie aiurea la articolul tau este ca ai foarte multe greseli de ortografie si gramaticale. oricat de multe argumente ai aduce, cand cineva vede ca ai greseli de acest gen atat de des, renunta la a-ti mai da crezare. de asemenea, mai spui ca e problema oamenilor ca au postere in camera cu cantaretii preferati. da, asa e. dar ceea ce tu nu spui in eseul tau este de ce fac unii oameni acest lucru. din spirit de imitatie, sau pentru ca intr-adevar simt ca asta ii defineste? spui ca acum exista dreptul la exprimare si la libertate. corect! dar de ce sa te exprimi intr-un mod urat si violent?
si Iisus se scrie cu doi de i, iar Dumnezeu cu majuscula.
si nici faptul ca folosesti cuvinte gen 'bou'si'idiot' nu sunt in avantajul tau. articolul tau nu face altceva decat sa contrazica ce a zis un alt om. dar unde e libertatea de exprimare? el si-a spus opinia in speranta ca va deschide ochii populatiei, este dreptul lui. cine esti tu de vii sa spui ca tot ceea ce sustine el este o aberatie?! daca ai fi fost o persoana cu o abordare inteligenta ai fi actionat cu calm

4:03 PM  
Anonymous AlexBerno said...

Nu-mi vine sa cred cat de discutat poate sa fie acest Articol , articol care il sustin si mi se pare genial gandit
Este adevarat ca rockul poate sa te influenteze in comporatament dar asta doar pt ca atunci cand asculti acest fel de muzica vezi lumea cu alti ochi ,vezi adevarul nu mai traiesti in umbra altcuiva biserica de exmplu aicea iar bisrica considera asta ca fiind lucru rau ce ce mi se pare o mare prostie
Mam saturat ca biserica sa vorbeasca in numele lui DUMNEZEU SI A LUI Iisus
Ei zic ca au o dovada ca exista dumnezeu prin biblie ,biblie este dovada lor dar nu este asa multe lucru au disparut din biblie ..
dar eu nu vreau sa spun ca Dumnezeu nu exista ci doar ca n au dovezi nu pot s ane face pur si simplu satanisti doar pt ca ei au mai multi adepti
care i-au capatat printr-o minciuna continua si prin care cred ca aproape toti cred am trecut prin a ea
Cand am citit acestet articol am ramas cu gura cascata
rasism ,mincina si multe altele concluzia este ca Domnul Andrei a gresit . a vrut sa ne spuna el ceva dar na stiut sa se exprime fara sa jigneasca nu un om ci o multime de oameni

Bv Pet pt articolul asta care sper pe unii oameni sa le deschide ochii si mintea si sa se gandeasca la adevar

Bv :)

12:02 PM  
Anonymous TheCocalarHunter said...

Bravo,am citit si eu articolul ala original si nu mai stiam ce sa zic cand am vazut ce aberatii a scris ala,numa ceva vreau sa zic: "Religia a tampit o planeta,rockul doar cativa oameni"

10:56 PM  
Anonymous Anonymous said...

In sfarsit ADEVARUL iese la iveala !!! Tot ce scrie in acest document e adevarat. Daca esti rock-er nu esti si satanist. Aici nu e vorba de SATANA . Da-l in masa pe SATANA !!!! Aici e vorba de muzica si de placerea de a asculta ce=ti place. Parca am vorbi de manele si Guta - Rock si Satana. :))) Am ascultat rock , ascult rock si vi asculta rock pana voi muri. Anonymous daca nu ai ascultat si nu asculti taci din gura . ROCK ON \m/

10:45 AM  
Anonymous RockOn said...

mah io nu stiu cei cu voi oameni buni,am citit comentariile si articolul dar un lucru nu intzeleg voi va certatzi pe un subiect fara sens...in primu rand nu amesteci un stil muzical cu o religie pt cas paralele ca sinele de tren bai...io is rocker si is si crestin da nare nici un amestec religia in muzica sau muzica in religie da asta este o prostie debitata de biserica si nenea Andrei asta la care voi ati pus rapid botu...si apropo,am 14 ani si cred ca judec mai mult decat uni dintre voi.Cum sai dai dreptate unui paranoic ca nea' Andrei cand amesteca sarea cu piperul(muzica si religia).Autorul la articolu' asta nu spune lucruri gresite dar amesteca si el la randul lui aceleasi doua lucruri diferite pe care leam repetat atat ca sa le scot in evidentza probabil fara sasi dea seama.pace si daca am spus cv care sa jicneasca imi cer scuze si sunt constient de faptul ca sunt un copil si la varsta mea nar trebui sa stau pe astfel de site-uri dar cel putzin inteleg ceea ce citesc si pot da argument la tot ceea ce spun...

12:17 AM  
Anonymous asdfgh said...

Asa... Interesant articolul, facand referire la cum ai selectat doar ce-ti place tie. Este adevarat ca un gen al muzicii rock, sau mai degraba metal, si anume black metal-ul, este plin de satanisti sau ce altceva se considera ei. Este adevarat ca asa aleg ei sa se exprime. Dar la fel cum unii satanisti aleg sa se exprime prin muzica rock, asa aleg zeci, poate sute de mii de artisti rock. Mesaje din cele mai diverse care ii ajuta pe ascultatori sa treaca peste anumite momente dificile, si bineinteles ca celor mai multi ascultatori le place cum suna. Sunt zeci de stiluri de rock/metal, fiecare pentru anumite tipuri de ascultatori. Este adevarat ca sunt mai multe trupe cu mesaje nu numai ortodoxe, dar, din nou, depinde de fiecare, ce vrea fiecare sa exprime. Si ce vreau eu sa subliniez este ca nu trebuie generalizat. Este totusi adevarat ca multi rockeri sunt atei, asta pentru ca sunt destul de destepti sa se desprinda de turma, sa gandeasca pe cont propriu, sa nu accepta sa li se bage pe cat informatii eronate si alte tampenii. Si daca tot iti place cercetarea, dragul meu, cauta sa vezi cat de corupta este biserica, si ce pacate savarsesc preotii. Cu toate astea, sunt crestin. :D Nu am NIMIC cu Dumnezeu, nu am nimic cu religia, dar am ceva cu Biserica, ca si institutie. Si vreau sa termin cu o zicatoare... Religia e ca p***. E bine sa o ai, e bine sa te lauzi cu ea, da nu e bine daca incerci sa le-o bagi altora pe gat. In other words... Keep it metal!

5:37 PM  
Anonymous Dan said...

Bai Anonymous!!!...Eu cred ca esti foarte bolnav.
Cred ca trebuie sa-ti scoti capu din cur si sa-ti gasesti o femeie!!!....Ca ai luato Dracu razna!!!
In primul rand de unde si pana unde ai conectat tu Rock-ul cu Satanismu? Si in al doilea rand ce ai tu cu Satanisti?... Dute tu la biserica ta si lasa pe alti sa creada in ce vor!!!
Eu de exemplu Cred Intro Sticla de bere!!!.... Mi-am puso la Est ( rasarit ) si ma rog la ea, .... pana acum totul mia mers exact cum am vrut!....Ai ceva si impotriva sticlei mele de bere( Dumnezeu)?
Cum am spus mai sus....gasesteti o "buza" si terminate cu prostiile!

Ba ce lume nebuna!!!!!.... Si mai tras sipe mine in asta,.....mi-e o lene sa scriu dar a trebuit sa-ti dou niste sfaturi.

Sa fiu sincer ma-m cam saturat de Dumnezeu tau cel Ortodox, Catholic sau ce fel o fi.... Daca e asa de tot puternic si bun de ce lasa perversii de preotii sa futa copii,....Crestinismul a omorat mai multi oameni decat Nazisti....asa ca date in pula noastra Anonymous si tu si Biserica Crestin Ortodoxa si cea Catholica.
Pentru mine Biserica este o perversiune.

3:09 AM  
Anonymous Dan said...

Bai Nea Andrei!!!...Eu cred ca esti foarte bolnav.
Cred ca trebuie sa-ti scoti capu din cur si sa-ti gasesti o femeie!!!....Ca ai luato Dracu razna!!!
In primul rand de unde si pana unde ai conectat tu Rock-ul cu Satanismu? Si in al doilea rand ce ai tu cu Satanisti?... Dute tu la biserica ta si lasa pe alti sa creada in ce vor!!!
Eu de exemplu Cred Intro Sticla de bere!!!.... Mi-am puso la Est ( rasarit ) si ma rog la ea, .... pana acum totul mia mers exact cum am vrut!....Ai ceva si impotriva sticlei mele de bere( Dumnezeu)?
Cum am spus mai sus....gasesteti o "buza" si terminate cu prostiile!

Ba ce lume nebuna!!!!!.... Si mai tras sipe mine in asta,.....mi-e o lene sa scriu dar a trebuit sa-ti dou niste sfaturi.

Sa fiu sincer ma-m cam saturat de Dumnezeu tau cel Ortodox, Catholic sau ce fel o fi.... Daca e asa de tot puternic si bun de ce lasa perversii de preotii sa futa copii,De multe ori as prefera sa fiu Satanist si sa le fiu de leac celor ca tine....Crestinismul a omorat mai multi oameni decat Nazisti....asa ca date in pula noastra Anonymous si tu si Biserica Crestin Ortodoxa si cea Catholica.
Pentru mine Biserica este o perversiune.

3:19 AM  
Anonymous Ionut Bucuresti said...

Ba Andrei!!!!.....Ia dute tu putin la puscarie si terminate cu tampeniile astea.
Cine chilu meu te-a pus pa tine sa ne salvezi?....Si cum a spus Dan mai sus..... Ai un dumnezeu pervers!.... Se distreaza pe contul mizeriei altora,...Dute tu cu toata turma ta ,... sunteti ca oile daca e una proasta toate o urmeaza, asa si voi crestinii, nu aveti nici o idee despre alt fel de credinta, un fell de credinta in care piua principala este omul insusi si nu o carte scrisa acum 5000 de ani sau un dumnezeu care nu a fost vazut nici o data de catre nimnei..... numa un om prost ar putea incredere in asa ceva, eu am sa cred in dumnezeu cand loi vedea si cand imi va vorbi personal.... asa cum se face in Vrajitorie,Voodoo, Hoodoo, Wicca, Occultism in general.... nimeni nu iti spune in aceste religii sa credzi in ceva ce nu exista nici o dovada ca exista crede in cea ce-ti face bine si in cea ce te va ajuta sa fi mai fericit intro viata foarte cretina intro lume foarte bolnava

Fa-ti O baie si laste de " vrajeli"!

Dmentule....

3:34 AM  
Anonymous Dan said...

Nea Andrei( Vsiloi)....Toti cei ce cred in mainstream religie sunt ca o turma de oi,
Daca una sare in prapastie toate celelalte o urmeaza.
In primul rand nu exista Dumnezeu asa cum il descrie in biblie sau alte "cartii" scrise de mana omului,... Subictu de DUMNEZEU este unul foarte complicat si foarte interesant daca ai capabilitatea sa-l intelegi pe cont propriu, asta este spiritualism sa gesesti ceva in tine sau in natura,... Numai din cauza ca crestinii au ales sa omoare pe cei care nu cred in "DUMNEZEU", asta nu va face o religie valida, .... crestinii au furat de la multe alte religii!.... de ce nu iti faci temele inainte de a vorbi atatea prostii mai mari ca tine.
Sa nu crezi nici o data ca a fii crestin te va salva de la suferinta, cea ce te va scapa de la suferinta este sa acceptii ca exista multe alte lucruri pe lumea asta si in afara ei pe care noi ca oameni nu le putem intelege... ce te face pe tine sa crezi ca atunci cand eu ma rog la Satan si tu la dumnezeu nu este aceasi entitate care ne aude pe anandoi? Ai tu vreo dovada ca Dumnezeu si Satan nu sunt aceiasi?...Vreau dovada!!!... nu cuvinte din Biblie!

Vrei ceva adevarat?.... Incearca cate putin din toate.... un pic de Magie Neagra, un pic de Wicca, un pic de Voodoo, un pic de Hoodoo, ar trebui sa incerci si un pic de vrajitorie simpla( ceva cu lumanari, sau Ouija Board).... dar inteleg ca toate astea pentru tine si multi alti sunt TABOO, ... si asta este exact ce vrea Religia de la voi, sa nu cresteti nental sau spiritual.

Religia este o abnormalitete si trebuie pusa la locul ei.... in cartile de povesti.

4:00 AM  
Anonymous G.G said...

Nea Andrei( Vsiloi) ala de la www.SfaturiOrtodoxe.
Toti cei ce cred in mainstream religie sunt ca o turma de oi,
Daca una sare in prapastie toate celelalte o urmeaza.
In primul rand nu exista Dumnezeu asa cum il descrie in biblie sau alte "cartii" scrise de mana omului,... Subictu de DUMNEZEU este unul foarte complicat si foarte interesant daca ai capabilitatea sa-l intelegi pe cont propriu, asta este spiritualism sa gesesti ceva in tine sau in natura,... Numai din cauza ca crestinii au ales sa omoare pe cei care nu cred in "DUMNEZEU", asta nu va face o religie valida, .... crestinii au furat de la multe alte religii!.... de ce nu iti faci temele inainte de a vorbi atatea prostii mai mari ca tine.
Sa nu crezi nici o data ca a fii crestin te va salva de la suferinta, cea ce te va scapa de la suferinta este sa acceptii ca exista multe alte lucruri pe lumea asta si in afara ei pe care noi ca oameni nu le putem intelege... ce te face pe tine sa crezi ca atunci cand eu ma rog la Satan si tu la dumnezeu nu este aceasi entitate care ne aude pe anandoi? Ai tu vreo dovada ca Dumnezeu si Satan nu sunt aceiasi?...Vreau dovada!!!... nu cuvinte din Biblie!

Vrei ceva adevarat?.... Incearca cate putin din toate.... un pic de Magie Neagra, un pic de Wicca, un pic de Voodoo, un pic de Hoodoo, ar trebui sa incerci si un pic de vrajitorie simpla( ceva cu lumanari, sau Ouija Board).... dar inteleg ca toate astea pentru tine si multi alti sunt TABOO, ... si asta este exact ce vrea Religia de la voi, sa nu cresteti nental sau spiritual.

Religia este o abnormalitete si trebuie pusa la locul ei.... in cartile de povesti.

4:01 AM  
Blogger Albert said...

am auzit de atatea ori cuvantul ,,satanist'' incat simt nevoia sa intreb: ce intelegeti voi,prin cuvantul ,,satanist''

8:57 PM  
Anonymous Anonymous said...

Multumesc!As vrea s-ai dau o lectie profului de muzica.El crede ca rock-ul e satanist!Sa-si creada el in continuare ideile preconcepute.Pe pariu ca n-a ascultat niciodata rock.Eu am vreo trei ani buni de zile de cand ascult rock si am ascultat vreo 60 de melodii.Care-i problema?Ce,eu n-am voie sa ascult Linkin Park(care sant la fel de satanisti ca bunica de la tara)?Rock-ul n-a omorat pe nimeni,cred eu.

Tschus!

3:09 PM  
Anonymous Generalul said...

Blog-ul asta are fundal negru, deci este satanist! Beat that mr logic!

Oricum, daca este sa te uiti pe sfaturi ortodoxe, poti scrie un articol pentru fiecare material pe care il gasesti acolo, toate mustiind a prostie si intoleranta crasa. Avand in vedere ca stimabilele oi crestine care fac trafic site-ului acela rar s-ar aventura in oaze pagane ca acest blog, sau altele gen www.unicornulroz.info, mi-am facut cont si am vrut sa le impartasesc chiar acolo opinia mea. Needless to say ca am fost banat in 2 timpi si 3 miscari de arhanghelii vigilenti, fara vreun motiv. Si spun asta deoarece mi-a expus argumentele intr-un mod civilizat si nu i-am jignit in nici un fel pe acei zombi lobotomizati care se inchina la tamplarul rastignit pe o bucata de lemn (the irony of it). Pe de alta parte erau lasate comentariile unor asa-zici atei care jigneau sau ofereau argumente slabe, usor de combatut... Ipocrizia BOR nu are limite, nici in spatiul virtual, care probabil, pana nu demult, era tot o unealta a satanei :>)

9:32 AM  
Blogger DOINA GXG said...

Nu inteleg de ce vi se cere la religie un astfel de referat...

11:07 PM  
Anonymous Anonymous said...

Frate eu sunt Crestin si ascult rock , e o problema?
Daca biserica greseste si nu face decat sa isi urmeze interesele ?
Am vazut multi preoti bogati care urau muzica rock dar aveau masini scumpe si lucruri de care teoretic nu aveau nevoie?
Nu sunt de acord cu ceea ce Biserica spune.....+ ca tipul asata care a scris articolul pare fi mai de graba idiot decat un bun Crestin.
Si daca rockul e satanist lasa-l asa pentr ca pana la urma ca sa-l invingi pe Satan trebuie sa-l cunosti :)) Oricum bv pentru contra-argumente...

7:23 PM  
Anonymous Silviu said...

Eu zic sa citesti putin si aici si sa faci un update al articolului.Nu-i asa ca nu gandim la #colectiv ?
http://escu-design.com/satanismul-in-muzica-rock/ ‎

9:11 AM  

Post a Comment

<< Home